5 ultramaratonisti alearga pentru Romania la celebrul Tor des Geants

0
1326

     5 ultramaratonisti alearga pentru Romania la Tor des Geants. In total, 750 de sportivi au fost norocosi la tragerea la sorti. In perioada 1-14 martie toti trebuie sa-si valideze inscrierile. Tor des Geants se desfasoara intre 9 si 16 septembrie, la doar o saptamana dupa UTMB. Este concursul pe care Tibi Useriu nu a reusit sa-l termine: de doua ori din cauza problemelor medicale si o data pentru ca organizatorii au intrerupt cursa din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

4 baieti si o fata alearga pentru Romania in luna septembrie la unul din cele mai dure concursuri din Europa.

12 romani s-au inscris. Doar 5 au fost selectati. Este vorba de Georgiana Popa, Mihai Serban, Cosmin Rugina, Vlad Munteanu si David Iancu. Cei 5 trebuie sa parcurga 330 de kilometri. Diferenta de nivel este insa una coplesitoare: 24 de mii de metri. Aproape toate varfurile peste care trece traseul depasesc 2500 de metri. Ruta este darnica in peisaje care iti taie rasuflarea, dar cumplita pentru cei care se afla in concurs. Timpul limita este de 150 de ore. aimx.ro a stat de vorba cu David Iancu, unul dintre ultramaratonistii care alearga pentru Romania in septembrie.

David Iancu: „As vrea sa abordez cursa la conservare”

   David Iancu alearga pentru Romania „Va fi cel mai important obiectiv al meu in acest an. Momentan vreau sa imi pun la punct analizele si altele similare, si daca e totul ok platesc. Planul este deja facut. As vrea sa abordez cursa la conservare. Din a 2-a noapte sa incep sa dorm cat de cat normal, minim 5 ore pe seara.” 
    In varsta de 24 de ani, David a alergat in vara lui 2017 Swiss IronTrail, un ultra de 214 kilometri, cu 11 mii de metri diferenta de nivel. „Tor des Geants cu siguranta va fi mult mai brutal ca diferenta de nivel. Ceva imi spune ca nu prea merge sa alergi. Trebuie sa mergi mai mult daca vrei sa termini intreg. Este si altitudinea foarte mare. Se ajunge la 3300 de metri”, a declarat David pentru aimx.ro.
     Pentru David, Tor des Geants va fi cel mai lung concurs din cariera. Intentioeaza sa plafoneze aceasta distanta si pentru viitoarele ultramaratoane. „Trebuie sa iti fixezi o limita la un moment dat. Parerea mea este ca 200 de mile pe munte sunt suficiente. La Tor des Geants imi propun sa termin. Asa, la modul in care vad eu cursa, as termina cam cu 15-20 de ore inainte de timpul limita, asa ca am loc si pentru situatii neprevazute”, a mai precizat David Iancu.
 Autor: Vlad Lucian Arhire
 Photo Credit: fisheye.ro, facebook Tor des Geants