Maria Gerda Dumitru a fost aproape de podium in Sri Lanka.

805

Maria Gerda Dumitru are un vis: participarea la Campionatul Mondial de half Ironman 70.3 din Africa de Sud din 1septembrie. Pana in toamna cand va participa la Mondial, circuitul Ironman 70.3 este cel care o solicita la maximum.

Maria Gerda Dumitru a vorbit pentru AIMX despre pregatirea pentru 70.3 Sri Lanka.

„Am inceput oarecum de la zero. Nu puteam sa inot aproape deloc cu bratul stang. Am inceput usor si in functie de progres antrenamentele mele au fost schimbate gradual. Din pacate in plin block de pregatire am avut un accident de bicicleta cand participam la o cursa de ciclism. Am avut o coasta fisurata destul de urat care m-a scos din ritm si m-a pus pe bara o luna de zile. Asadar pentru a pregatii Ironman Sri Lanka am avut la dispozitie doar 7 saptamani.”

Maria Gerda Dumitru s-a antrenat in Doha pentru intrecerea din Sri Lanka.

„Am trecut peste probleme si in doua saptamani am inceput sa inot normal. Impreuna cu antrenoarea mea Lisbeth Kristensen, antrenor in echipa Trisutto am decis ca acest concurs este punctul de plecare pentru acest sezon”

Maria Gerda Dumitru a avut antrenamentele de ciclism pe soselele din desert iar cele de intervale pe home trainer in pauza de la munca.

„A fost o luna cu incarcatura mare. Urmez un plan de pregatire bazat pe periodizare inversa in care volumul antrenamentelor creste cu cat se ajunge mai aproape de concurs. Jobul pe care il am , ca instructor de fitness si aerobic ma solicita fizic destul de mult si pot spune ca a fost o acumulare mare de efort”

Maria Gerda Dumitru a acordat  mai multa atentie decat de obicei refacerii cu sedinte de masaj, foam roll si yoga.

„Ironman 70.3 Sri Lanka a fost pana acum, cea mai grea cursa de triatlon pe care am facut-o. Au fost conditii grele cu umiditate ridicata si cu vant oscilant si puternic pe diferite parti ale traseului. Am avut de efectuat 3 ture de 30km in cadrul probei de bicicleta. Pentru proba de semimaraton traseul a fost impartit in 2 ture. A fost foarte cald si umed. Din pacate toata cursa am avut dureri de stomac inca de la proba de inot.”

Specialista la inot, Maria Gerda a reusit sa aiba cel mai bun timp si sa iasa prima din apa la categoria de varsta 30-35. A reusit sa obtina locul 4 la general la categoria de varsta la care s-a impus cea mai buna femeie din ierarhia mixta a clasamentului general.

„A fost un concurs greu in care majoriatea atletilor s-au straduit sa termine. Atuul meu este proba de inot care imi da un plus semnificativ. Focusul meu acum e sa-mi imbunatatesc timpii la proba de bicicleta. Vreau sa mentin ceea ce am acumulat in antrenamentele de alergare pentru urmatoarele concursuri.”

Triatlonul din Sri Lanka s-a incheiat epuizant pentru Maria Gerda Dumitru.

 „Nici nu stiam ca sunt pe 4. Am aflat dupa jumatate de ora,  dupa ce am iesit de la cortul medical. M-au dus direct la medic. Faptul ca am terminat cu probleme fizice este cea mai mare victorie. De dureri nu am putut sa beau mimic la alergare. Am alergat un semimaraton fara nimic.”

Maria Gerda a intrat dupa intrecerea din Sri Lanka (25 februarie) intr-un plan lung de pregatire pentru Campionatul Mondial de half Ironman 70.3 din Africa de Sud din 1septembrie. Urmatoarele intreceri vor fi Ironman 70.3 Vietnam si la Campionatul European de 70.3 din Danemarca (17 Iunie).

Autor: Ovidiu Pețenghea