Romanii lupta sa urce in clasament in concursul Talisker Whisky Atlantic Challenge

1017

   22 de ambarcatiuni au mai ramas in cursa. Sunt peste 1800 de kilometri intre prima si ultima barca. Romanii de pe Atlantic 4 lupta pentru a urca in clasament. 5 echipaje se bat pentru locul 1. 

 Vasile Osean, Andrei Rosu, Ionut Olteanu si Marius Alexe participa la Talisker Whisky Atlantic Challenge cu barca „Maria”. Este primul echipaj romanesc din istoria acestei competitii. Romanii au trecut de jumatatea traseului.

Au trecut 22 de zile de la startul competitiei transoceanice de canotaj Talisker Whisky Atlantic Challenge. Romanii de pe Atlantic 4 sunt in continuare pe locul 12 la general si 9 la categorie. Se lupta pentru a urca in clasament cu Wight Lightning. Au recuperat foarte mult si ii despart acum mai putin de 15 kilometri. Atlantic 4 inainteaza cu 6,5 kilometri pe ora. Liderul cometitiei este un echipaj din Marea Britanie.

   Nimic nu este „jucat” anunta organizatorii. O defectiune tehnica sau o problema de sanatate pot da clasamentul peste cap. In ultimele 48 de ore cei care se ocupa de siguranta cursei au purtat discutii cu toate echipajele.

Credit Photo: Skipper Manfred