Campionul mondial la ciclism vine din tara cu 5 milioane de locuitori

0
1678
Ciclistii de top se gandesc la startul de sezon, iar campionul  slovac, Peter Sagan si ceilalti rutieri  de top au obiective stabilite la cursele din martie, aprilie si mai.

 Peter Sagan, campionul mondial pe sosea s-a nascut pe 26 Ianuarie 1990.

Cei 48, 845 km patrati(suprafata Slovaciei) nu au fost suficienti pentru campionul Peter Sagan. A pedalat in toata lumea si a facut senzatie. Parcursul slovacului a fost fulminant! Campion mondial de juniori la mountain bike in 2008, vicecampion european de ciclo-cross, Sagan este considerat un reper in plutonul actual al campionilor pe care orice organizator de tur si-l doreste prezent la start.

Campionul Peter Sagan a ajuns la 100 de victorii anul trecut la Grand Prix de Quebec.

Slovacul a devenit primul ciclist care a castigat de trei ori Campionatul Mondial de ciclism pe sosea la rand.

In Turul Frantei, cea mai importanta competitie, Sagan a castigat in ierarhia pe puncte (tricoul verde pentru cel mai bun sprinter,2012-2016) si a strans 8 victorii de etape. Din octombrie, Sagan este si tatic. Sotia, Katarina Smolkova i-a daruit primul copil, pe Marlon. Slovacul nu va sta insa prea mult la resedinta din Monaco. Sagan si-a planificat cursele din 2018.

Triplul campion mondial a recunoscut care este primul obiectiv pentru Gazzetta dello Sport. Calendarul clasicelor se deschide in Belgia. La Milano-San Remo plutonul va lua startul pe 17 martie. Turul Flandrei e programat pe 1 aprilie, iar  Paris Roubaix  pe 8 aprilie. „O sa merg in Strade Bianche si Tirreno-Adriatico si in clasica  Milano-Sanremo. Este tipic pentru pregatirea curselor din Flandra si Roubaix. Dorinta mea? Sa castig Milano-Sanremo si celebra cursa pe pavate la Paris-Roubaix. Dar daca as putea castiga din nou Flandra, nu ar fi rau.”Campionul Mondial, singurul cu trei reusite consecutive

 Startul de sezon il gaseste pe campionul slovac in Australia, la Tour Down Under.

Dupa incalzirea de la Antipozi, Sagan  va ataca seria clasicelor de primavara.  Primul examen va fi Omloop Het, la sfârșitul lui februarie.
Autor: Ovidiu Petenghea