A opta cursa internationala de schi alpin pentru Stefanescu in 2021.

142
A opta cursa internationala de schi alpin pentru Stefanescu in 2021.

A opta cursa pentru Alexandru Stefan Stefanescu a fost in acest an la Campionatul Mondial. A terminat pe 38 la Slalom Uriaș. La intrecerea de la Cortina d’Ampezzo au luat startul 100 de sportivi. A castigat Mathieu Faivre. Sportivul din Franta a fost urmat de reprezentantul gazdelor, Luca De Aliprandini si de austriacul Marco Schwarz.

A opta cursa pentru Alexandru Stefanescu bifata la rand in Italia.

Seria intrecerilor a inceput la Folgaria, unde Alex a terminat pe 36 Slalomul Urias pe 16 ianuarie. O zi mai tarziu a terminat pe 25 la Slalom. Au urmat intrecerile de la Kronplatz si probele de Slalom si Slalom Urias de la Plan de Corones. Pe 18 februarie a terminat calificarile la Mondiale pe 47 si a incheiat Slalomul Urias pe 38 la Cortina d’Ampezzo.

Alexandru Stefanescu are pe plan international doua clasari in top 30 la Jocurile Olimpice de Tineret si la Festivalul Olimpic al Tineretului European. S-a clasat pe doua podiumuri la Cupa Micilor Natiuni. In urma cu doua sezoane a fost calificat la Jocurile Olimpice timp de jumatate de an. Din pacate in urmatorul sezon nu a mai putut sa ia startul la concursurile la care voia, din cauza unor probleme legate de organizare si a pierdut calificarea!

A opta cursa internationala de schi alpin pentru Stefanescu in 2021.

Alexandru Stefanescu este multiplu campion national la juniori si a obtinut un titlu national si la seniori.

Alexandru Stefanescu schiaza spre Jocurile Olimpice. Bode Miller l-a inspirat

”Mergeam la munte iarna, in vacante, iar tatal meu schia. Si la varsta de 4 ani, dupa ce m-a luat de cateva ori cu el, pe umeri sau in brate, pe schiurile lui, si a vazut ca imi place, mi-a luat un monitor de schi.”-Alexandru Stefanescu

Primul antrenor al lui Alex fost din Bucuresti, Lorand Kacso. In prezent este legitimat la clubul CSA Steaua, unde il are ca antrenor pe Szilagyi Andrei.

”Lorand Kacso a fost ”jos palaria”!Szilagyi Andrei este cel mai priceput si dedicat antrenor de pana acum. Am progresat foarte mult de cand l-am cunoscut, si mai am multe de invatat de la el.”-Alexandru Stefanescu