Mihai Tentea și Ciprian Daroczi sunt campioni europeni de juniori U23 la bob

51
Mihai Tentea și Ciprian Daroczi sunt campioni europeni de juniori U23 la bob
sursa IBSF - International Bobsleigh & Skeleton Federation

Mihai Tentea și Ciprian Daroczi sunt campioni europeni! Sportivii de la CS Muscel Câmpulung, antrenați de Iulian Păcioianu s-au impus în Germania. Tricolorii au dominat cursa de la Konigsse și după titlul mondial al juniorilor îl câștigă și pe cel continental. Ei au fost urmați pe podium de două echipaje din Germania și Elveția. Celălalt echipaj tricolor, Andrei Nica – Mihai Calancea, a terminat pe locul 28.

Mihai Tentea și Ciprian Daroczi sunt campioni europeni în Germania!

Mihai Tentea și Ciprian Daroczi sunt campioni europeni de juniori U23 la bob
sursa IBSF – International Bobsleigh & Skeleton Federation

Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi sunt și campioni mondiali după ce s-au impus în proba de bob-2, la sub 23 de ani, în cadrul Campionatelor Mondiale de bob pentru juniori şi tineret de la St. Moritz (Elveţia).

Tentea şi Daroczi s-au impus cu timpul de 2 min 16 sec 19/100. Tricolorii au fost urmați de letonii Davis Kaufmanis și Ivo Dans Kleinbergs, 2 min 18 sec 08/100. Ruşii Viaceslav Popov și Egor Griaznov au avut al treilea timp 2 min 18 sec 83/100.

Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi sunt campioni mondiali la bob U23

Mihai și Ciprian sunt legitimaţi la CS Muscelul Câmpulung. Pe langa titlul mondial, românii au fost medaliați cu bronz la categoria sub 26 de ani. Au câștigat germanii Hans Peter Hannighofer și Christian Roeder. Elveţienii Michael Vogt și Sandro Michel sunt vicecampioni.

În ianuarie, Ciprian Daroczi anunța un record pentru echipajul României de bob 4 care a obtinut locul 11 la Europene. Cristian Mihai Tentea, Raul Constantin Dobre, Cristian Radu și Ciprian Nicolae Daroczi au facut record personal la start!

”Am terminat pe locul 12 etapa in Cupa Mondiala cu record personal la start 5.17 si 5.15. Adrenalina este in functie de partie. Pe unele partii te zguduie si zdruncina. Pe unele ti-e drag sa te dai. Depinde si de mansa pilotului cat de bine merge. Ca franar spatele iti e cel mai mult solicitat.”-Ciprian Daroczi

Pe AIMX  aflați aici vești și despre campionii României la scrimă

Autor Ovidiu Pețenghea