Diana Lataretu este campioana la mars. Declaratie dupa victorie

130
Diana Lataretu este campioana la mars. Declaratie dupa victorie

Diana Lataretu este campioana la mars dupa intrecerea de iarna la Timisoara. Concursul national a fost organizat in jurul stadionului „Dan Paltinisanu”. Editia de iarna a Campionatului National de mars este organizata de catre Federatia Romana de Atletism, impreuna cu Asociatia Judeteana de Atletism Timis.

Diana Lataretu este fericita dupa apararea titlului.

Diana Lataretu este campioana la mars. Declaratie dupa victorie
Diana Lătărețu si Gabriela Ustabacieff 

„ A fost o cursa foarte buna. Traseul a fost foarte bun. Vremea a tinut cu noi. La kilometrul 6 am simtit oboseala dar din fericire am avut puterea sa imi revin repede. Imi doream foarte mult sa reprezint iar Romania la Campionatul Balcanic si am tras foarte tare sa castig aceasta medalie. Este a al treilea an consecutiv in care imi mentin titlu de campioana nationala la campionatele de iarna. Urmatoarea competitie este in Turcia, Campionatele Balcanice unde sper sa scot un timp pentru Mondiale si poate chiar o medalie ”Diana Lataretu

Diana Lataretu se antreneaza ca sa-si mentina forma care a dus-o catre medalie la Campionatele Balcanice de Mars din Ucraina anul trecut. Intrecerile au fost pe 14 martie, la Ivano-Frankivsk. Romania a obtinut doua medalii de bronz, ambele la juniori 1 (U20) pe distanta de 10 km. Diana Lataretu si Delia Loghin au facut tandemul care a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. Sportivele Turciei si Ucrainei le-au devansat pe romance. La masculin, Gabriel Milosi si Ion Dumitru au fost pe trei dupa sportivii din Ucraina, respectiv, Turcia.

Pentru Diana antrenamentele nu s-au oprit nici in izolare.

Diana Lataretu se antreneaza in autoizolare dupa medalia castigata in Ucraina

”Am ales sa stau la mine acasa, eu fiind dintr-o zona rurala. Ma antrenam singura in zonele unde nu erau oameni si foarte de dimineata. A fost greu in acea perioada. Unele antrenamente le-am facut in curte!”-Diana Lataretu

La editia din acest an a intrecerii de iarna de mars la Timisoara, Diana a alergat pe distanta de 20 kilometri. Juniorii I (fete si ba­ieti), dar si cadetii baieti au avut un tra­seu de 10 kilometri, iar juniori II (fete) si ju­niorii III baieti au alergat 5 km.

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Autor Ovidiu Pețenghea