Adelina Panaet este prima medaliată a României la Europenele pe Echipe de la Cluj

142
Adelina Panaet este prima medaliată a României la Europenele pe Echipe de la Cluj

Adelina Panaet este prima atletă tricoloră care urcă pe podium la Campionatele Europene pe echipe, Liga I, de la Cluj-Napoca. Adelina a obţinut medalia de argint în proba de 3.000 de metri obstacole! Rareș Toader a adus 11 puncte în plus României în clasamentul general al Campionatului European de Atletism pe Echipe Liga 1 după ce a terminat pe locul secund la aruncarea greutății.

Adelina Panaet este prima româncă implicată în lupta pentru victorie la Cluj. Efortul atletei a fost răsplătit cu medalia de argint. Irene Van Den Reijken  a câștigat.

Adelina Panaet a încheiat cursa cu timpul de 9:41.68 minute, înaintea Chiarei Scherrer (Elveţia, 9:45.58). Adelina a condus trei sferturi din cursă și, la sosire, a câștigat argintul, prima medalie românească, a adus 11 puncte delegației. În următoarea confruntare de la 5.000m, Nicolae Soare a fost în spatele învingătorului norvegian Myhre până în ultimul tur când a pierdut podiumul dar s-a ales cu cele 9 puncte bonus. Adelina și Nicolae sunt antrenați de Cristina Alexe.

Tot sâmbătă, Rareș Toader a fost depășit doar de cehul Tomas Stanek în ierarhia de la aruncarea greutății. Mihai Pîslaru a terminat pe locul 5 la 400 metri. Petre Rezmiveş a încheiat pe locul 6 la 100 metri. Andrei Micu a încheiat pe locul 6 la aruncarea ciocanului. Dan Lăzărică a fost pe locul 9 la săritura în înălţime. Cristina Bujin a fost pe locul 10 la triplusalt. Andreea Drăgan a fost pe locul 12 la săritura cu prăjina. Vlad Dulcescu a prins finala B la 400 metri garduri. Bianca Anton a fost pe locul 6, în finala B la 400 metri garduri. Andreea Lungu a terminat pe locul 12 la aruncarea discului. Florina Pierdevară a încheiat pe locul 12 la 800 metri. Andrei Rusu a fost pe locul 11 la 1.500 metri. Adina Cîrciogel a terminat pe locul 6, finala B la 400 metri.

La Cluj s-a înregistrat și un nou record! La 400 de metri, Femke Bol a câştigat cursa, cu un nou record al competiţiei (50.37 secunde).

Pe Cluj Arena concurează sportivi din 12 țări! După 14 probe derulate, România se afla pe locul 12, cu 51 de puncte.

Primele două clasate în Liga 1, vor promova în Superligă, iar ultimele două clasate vor retrograda în liga secundă.

Pe AIMX aflați aici despre sportivii României calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo!