Adrian Bontiu: „Daca eram slab psihic acum eram acasa”

447
Adrian Bontiu alearga in cel mai dificil concurs al carierei: Festivalul International de Ultramaraton (cursa de1000 de mile). Au trecut 10 zile din competitie timp in care a acumulat 721 de kilometri. Adrian sparge doua bariere in capitala Greciei: de timp (10 zile) si de kilometri (recordul personal este 751). La Atena se alearga pana duminica 3 februarie. aimx.ro a stat de vorba in exclusivitate cu alergatorul din Reghin care a intrat in 11-a zi de concurs.

   Adrian Bontiu vorbeste de principalele probleme si de cum este psihic dupa 10 zile de alergare: „Durea si cand mergeam”

  „Au trecut foarte repede. Probabil din cauza faptului ca am mai avut o cursa de 10 zile si am stiut la ce sa ma aștept. Am avut 3 zile in care am strans puternic din dinti. Am avut dureri mari la tibie. Durea la fiecare pas in mers normal. Nici nu se putea pune problema de alergare.Am avut o discutie la telefon cu Vlad Tanase. Mi-a dat niste sfaturi si le-am aplicat. Tin sa-i mulțumesc pe aceasta cale” a spus Adrian Bontiu pentru aimx.ro.

„Doare” oboseala care se accentueaza de la o zi la alta. Vrei sa faci mai mult, dar nu prea iti ies lucrurile asa cum iti doresti”– Adrian Bontiu dupa 721 de kilometri alergati in 10 zile.

Unul din atuurile lui Bontiu in acest „razboi” cu kilometrii este psihicul sau. „Din punct de vedere psihic stau foarte bine. Nu a existat niciun moment critic. Dacă eram mai slab psihic probabil ca acum eram acasa dupa acele 3 zile cu dureri”.
     De luni, de la ora 14, Adrian Bontiu a intrat in a 11-a zi de alergare. Este o premiera pentru el. „In următoarele 6 zile voi incerca sa adun cat mai multi kilometrii. Voi lupta pana in ultima zi. Nu ma voi gândi ca sunt in ziua 11 sau 15 . Finalul oricum va veni. Datoria este de a face pot ceea ce imi sta in putinta si de a merge mai departe”. 

 Cum se descrie Adrian Bontiu dupa 10 zile de alergare:

   „Psihic ma simt puternic. Oboseala este mare. Satisfactia ca am dus cursa pana aici este la fel de mare insa. Indiferent de numarul de kilometri, nu regret absolut nimic.”
Autor: Vlad Lucian Arhire