Probleme medicale pentru ultramaratonistul Nicu Buceanu in concursul de 1000 de mile

465
Nicu Buceanu a terminat pe doi intrecerea de o mila la Atena! Prima reactie!

  Nicu Buceanu a intrat in a 11-a zi a Festivalului International de Ultramaraton de la Atena, cursa de 1000 de mile. A alergat in primele 10 zile ca un ceas elvetian: 1051 de kilometri. Cu 38 de kilometri sub recordul personal de 1089 de kilometri. Saptamana a inceput cumplit insa pentru alergator. Durerile de stomac si apoi frisoanele l-au facut sa iasa de pe traseu la ora 11. Toate detaliile despre cum a decurs alergarea si cum se simte Nicu , aflati in exclusivitate pe aimx.ro.

  UPDATE, NICU BUCEANU . Ultramaratonistul roman a inceput ziua cu dureri de stomac, a continuat cu o pauza de cateva ore si frisoane

„Trebuie sa-ti spun ca s-au mai schimbat lucrurile. Astazi m-am simtit rau. M-am trezit dimineata in jur de ora 5 si au inceput durerile de stomac. Sincer nu stiu de unde au aparut si care este cauza. Nu am mai avut parte de asa ceva pana acum. La ora 11 am hotarat sa ies de pe traseu pentru ca nu mai reuseam sa alerg. In astfel de cazuri trebuie sa iei o decizie. Eram constient ca pierd teren, dar am hotarat ca asa este bine. M-am trezit dupa doua ore cu frisoane. Acum se pare ca am depasit momentul critic. Ma simt mai bine ca acum 5-6 ore si vreau sa ies in curand pe traseu”, a spus pentru aimx.ro Nicu Buceanu luni dupa amiaza.

In continuare cititi un interviu acordat duminica seara de detinatorul recordului national la 10 zile.

aimx.ro: Cum au fost primele 10 zile de la Atena? Ce greutati ai avut?

Nicu Buceanu: Primele 10 zile le-am savurat la maxim. Atat ziua, cat si noaptea! Pentru mine alergarea este o placere si ma regasesc in totalitate in ea! Din pricina vremii am depus efort dublu ca sa fac baremul de 100-105 kilmetri pe zi! Accidentari? Datorita experienței acumulate stiu sa gestionez fiecare ora in asa fel incat sa pot sa continui si urmatoarea zi si urmatoarea zi si urmatoarea zi… Si datorita echipamentului (adidasi) de foarte buna calitate. Am avut ZERO accidentari pana acum si pentru ca de doua ori pe zi fac dus cu apa rece timp de 15 minute. Fac 15, 20 minute de masaj la picioare si am o rutina in ceea ce priveste odihna: ziua intre 14-16, cand e caldura cea mai mare si noaptea intre 02:00 – 05:00. Ca disconfort simt nevoia de a schimba mancarea de la o zi la alta.

Nicu Buceanu:”Nimic nu ma poate opri sa ajung la final!”

aimx.ro:Cum te simti psihic?

Nicu Buceanu: Psihic stau foarte bine datorită celorlalte curse. Am invatat sa am rabdare si planul facut acasa sa il duc pana la capat in concursul actual.

aimx.ro: Care este strategia pentru urmatoarele zile?

Nicu Buceanu: 100 km pe zi si asa cum am facut in celelalte concursuri o sa incerc sa ma autodepasesc. Asta atata timp cat sanatatea sa nu imi fie pusa in pericol.

aimx.ro: Ce „doare” cel mai tare intr-un astfel de ultra?

Nicu Buceanu: Daca iti doresti cu adevarat sa ajungi pana la capat trebuie sa treci peste orice fel de durere. Cum ar fi: durerea din talpi care este asemanatoarte cu mersul pe cioburi. Cand te dor genunchii e ca si cum te loveste cineva cu un ciocan.

aimx.ro: Ce simti dupa 10 zile de efort ?

Nicu Buceanu: Fericire, pentru ca am atins din nou borna de 1000 km.  Sunt bucuros ca nu sunt accidentat.  Fizic simt ca nu am dat totul inca. Imi doresc sa ajung la finalul cursei si indiferent de poziția din clasament imi doresc 1609 km alergati. Simt siguranța in persoana care este cu mine si imi ofera totul. Nimic nu ma poate opri sa ajung la final! Toate mesajele primite imi dau aripi si ma simt impins de la spate spre linia de finish!

Autor: Vlad Lucian Arhire