vineri, decembrie 1, 2023
AcasăALERGAREAdrian Papuc a alergat peste 4000 de km in infernalul ultramaraton Sri...

Adrian Papuc a alergat peste 4000 de km in infernalul ultramaraton Sri Chinmoy Self-Transcendence, SUA

Adrian Papuc a fost singurul reprezentant al Romaniei in cea mai lunga cursa de alergare de pe glob: Sri Chinmoy Self-Transcendence ( 30 august – 20 octombrie). Competitia a ajuns la editia a 27-a si s-a desfasurat in cartierul Queens, New York, Statele Unite ale Americii. Ultramaratonistii au avut de parcurs 3100 de mile (4989 de km) in 52 de zile. Adrian Papuc a reusit sa acumuleze impresionanta cifra de 4036 de kilometri si promite ca se va intoarce la „locul crimei” pentru a deveni finisher. Adrian Papuc este al treilea roman care reuseste sa depaseasca 4000 de kilometri alergati in cadrul unui ultramaraton oficial dupa Nicu Buceanu si Adrian Bontiu.

Romanul Adrian Papuc are 55 de ani si locuieste in Zurich, Elvetia

Adrian Papuc a reusit sa alerge impresionanta, „nebuneasca” cifra de 4036 de kilometri in 52 de zile. Concurentii au posibilitatea sa ramana pe traseu intre ora 6 dimineata si miezul noptii, dupa care le este interzis sa mai iasa pe bucla. De o medie de 95,9 kilometri pe zi au nevoie alergatorii pentru a parcurge intreaga distanta. Cei care au strans cei 4989 de kilometri au optiunea de a mai alerga pana la cifra magica de 5000 de KM.

Adrian Papuc – Sri Chinmoy Self-Transcendence 2023

Adrian Papuc a inceput cu mare entuziasm cursa. De altfel, in ciuda unor accidentari aparute din a doua saptamana, Adrian a fost vazut mai mereu pe bucla cu zambetul pe buze, indiferent ca alerga sau pur si simplu mergea la pas. Bucla pe care se invart concurentii timp de 52 de ZILE are doar 900 de metri, inconjoara un teren de sport, un loc de joaca si un liceu din Queens, New York.

Adrian Papuc: „M-am schimbat ca fiinta umana. Cel mai important intr-o astfel de cursa este sa fii umil”

„Am invatat cum sa-mi ajustsez alergarea, sa ma bucur de fiecare moment, iar acum ma simt mult mai increzator, mult mai bucuros, fericit ca m-am aflat aici si ca am impartasit aceasta experienta extraordinara cu toti ceilalti alergatori. Cel mai important lucru intr-o astfel de cursa este sa fii umil si sa intelegi ca tot ceea ce se intampla aici este pentru transformarea ta, pentru a deveni o persoana mai buna. Am alergat multe ultramaratoane in viata mea, dar ceea ce s-a intamplat aici m-a schimbat ca fiinta umana. Am devenit mai umil, am apreciat fiecare moment, experienta si am inteles ca trebuie sa dai tot ceea ce e mai bun in fiecare zi, in fiecare minut. Sri Chinmoy Self-Transcendence este ceva special. Toata lumea incearca sa se ajute. Este o adevarata familie aici. Fiecare avem grija unul de celalalt si ne sustinem pentru a acoperi aceasta distanta infernala. Suntem ca niste frati si surori. Iar daca ceea ce se intampla aici, in acest eveniment mic, am putea sa-l proiectam la nivelul intregii lumi, cu siguranta am avea parte de o lume mult mai buna. Acesta este principalul mesaj al acestei curse” a spus Adrian Papuc, intr-un interviu oferit organizatorilor.

Sri Chinmoy Self-Transcendence, ultramaratonul care a inceput la sfarsitul lui august si s-a incheiat pe 20 octombrie, a fost castigat pentru a patra oara consecutiv de italianul Andrea Marcato, 41 de ani. El a strans cei 4989 de kilometri in 43 de zile, 13 ore, 33 de minue si 23 de secunde, ceea ce inseamna o medie in jurul a 115 kilometri alergati zilnic. Recordul Mondial ii apartine finlandezului Ashprihanal Aalto, cu 40 de zile 09:06:21, in 2015.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: https://3100.srichinmoyraces.org

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE