Madalina Florea despre rezultatul istoric: „Pur si simplu „amazing””

0
241

Monica Madalina Florea, 30 de ani, traieste cele mai intense si frumoase clipe din cariera sa de alergatoare montana. Atleta a scris istorie joi, 19 octombrie si sambata, 21 octombrie, dupa ce s-a impus atat in cursa scurta, Prologul, cat si in cea principala, chiar in finala circuitului Golden Trail Series, Italia. „Amazing, wow, incredibil. Acestea sunt cuvintele care imi vin in minte cand ma gandesc la aceste rezultate” a declarat in exclusivitate pentru aimx.ro atleta de la CSM Sighisoara.

Madalina Florea: „Am concretizat energia si munca din ultimele luni”

Este ora 21.10 in Italia. Soarele s-a dus la culcare deja de 2 ore, iar fata care cadea in genunchi in urma cu 9 ore, dupa ce devenea castigatoarea finalei Golden Trail Series, cel mai important circuit de alergare montana din lume, paseste pe nisipul plajei din Noli. Luminile de pe promenada nu ating silueta Madalinei care isi doreste sa „respire” putina singuratate. E coplesita de mesaje, telefoane, obligatii, bateria telefonului este la 2 la suta, iar gandurile i se amesteca in cap. Fericirea are insa chipul ei.

„Daca trebuie sa caracterizez intr-un cuvant rezultatul de astazi, trairile…. as spune „amazing”. Cu siguranta este cel mai bun rezultat al carierei. Tot ceea ce se intampla in acest circuit Golden Series este „wow”” transmite Madalina.

Madalina a dat atacul in cursa de 26 kilometri, cu 1460 de metri diferenta de nivel la kilometrul 7-8, pe urcarea din bucla a doua. La ceas de noapte o „aratare” marina pare ca are ganduri razboinice. „O fi leu de mare sau ce este? E ceva negru care se misca in apa, la mal. Mai bine ma departez” se aude in receptor. Iar Madalina Florea a facut asta si in cursa. S-a indepartat de rivalele sale , pe bucla a doua, cu 1 minut si 30 de secunde. A ramas puternica pana la final in ciuda unui finish exploziv al elvetiencei Judith Wyder. Ultimii doi kilometri au fost de un dramatism rar.

„A fost atat de puternica pe urcari. Mi-am pastrat resurse pentru bucla a treia, sa o prind pe coborare si pentru final, pe bucla scurta. Am avut-o la un moment in fata mea, am fost aproape, dar a fost prea puternica” ii recunoaste elvetianca meritele Madalinei.

O cursa memorabila, o victorie istorica in 2 ore, 18 minute si 14 secunde, la 16 secunde de Wyder si la peste 4 minute de americanca Sophie Laukli.

„Am avut multi oameni in spate care au crezut in mine si m-au sustinut. Cred ca azi am castigat datorita omului, medicul Vasile Osean, cu care am lucrat pentru a avea un mental si un fizic pregatit pentru o astfel de cursa. Mi-a transmis sa cred in puterea, energia si munca din spate si sa concretizez asta in cursa. Am fost foarte concentrata pe mine si pe ce trebuie sa fac eu si nu pe adversare” a declarat in exclusivitate pentru aimx.ro Madalina Florea.

Madalina Florea a trecut de la plat la alergarea montana in 2019, dupa o interventie chirurgicala. In anul 2022 a devenit vicecampioana europeana si si-a dat seama ca poate avea un cuvant important de spus. La mijlocul lui octombrie 2023 a castigat batalia cu elita alergarii mondiale chiar in marea finala si a incheiat sezonul pe locul 3 in acest circuit.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: www.goldentrailseries.com