Adrian Șulcă a urcat pe podium la fiecare turneu de judo în acest an

101
Adrian Șulcă a urcat pe podium la fiecare turneu de judo în acest an

Adrian Șulcă a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Openul European de la Zagreb. În Croația, Adrian a concurat în cadrul categoriei 73 kg.Tânărul judoka este legitimat la U CSM Cluj și DINAMO și este antrenat la Cluj de Florin Bercean și de Gianina Andreica, iar la lotul național de Emil Morar. Șulcă a câștigat turneul după cinci confruntări în care s-a impus de fiecare dată prin ippon. În finală, Adrian l-a învins pe italianul Augusto Meloni!Campion olimpic de tineret în 2018 la Buenos Aires, Adrian Șulcă este hotărât să reprezinte judoului românesc la Jocurile Olimpice din 2024. Adrian a fost admis și va studia la prestigioasa universitate Nihon din Tokyo.

Adrian Șulcă a urcat de două ori în acest an pe prima treaptă a podiumului în turneele de judo de la Praga și Zagreb!

Adrian Șulcă a urcat pe podium la fiecare turneu de judo în acest an

Serafima Moscalu a cucerit medalia de bronz, duminică, la categoria 70 kg. Serafima a învins-o în meciul decisiv pe italianca Irene Pedrotti.

La +100 kg, Mircea Croitoru a ratat bronzul şi s-a clasat pe 5, după ce a fost învins în meciul decisiv de olandezul Jelle Snippe.

Croitoru l-a învins în optimi pe sârbul Vladimir Kostic, în sferturi a trecut de belgianul Yves Ndao, dar a fost învins în semifinale de slovenul Enej Marinic, iar apoi de Snippe.

La aceeași categorie, Luca Kunszabo a câştigat în primul tur în faţa slovenului Tim Kelc, l-a învins în optimi pe ucraineanul Evgheni Balievski, dar a pierdut sfertul de finală cu italianul Vincenzo D’Arco şi apoi în primul tur al recalificărilor cu olandezul Snippe.

La 81 kilograme Vlad Vişan l-a învins în turul secund pe italianul Mattia Gallina, dar a cedat în optimi în faţa slovenului Jus Mecilosek. Elemer Szocs a pierdut în turul al doilea în faţa slovacului Alex Maruska.

La 90 kilograme au evoluat românii de 19 ani. Paul Creaţă a pierdut în primul tur în faţa suedezului Karl Baathe. La aceeaşi categorie, Alex Creţ a dispus în prima rundă de maghiarul Peter Kordely, în turul secund a câştigat în faţa slovacului Benjamin Mateseje, dar a fost învins în optimi de austriacul Marko Bubanja.

Pe AIMX aflati aici și despre succesul Manuelei Mureșan la „I cronoescalada La Aldea 2021”!