Prima medalie a României la Escaladă! Darius Râpă se remarcă la Bouldering!

51
Prima medalie a României la Escaladă! Darius Râpă se remarcă la Bouldering!
sursa Federația Română de Alpinism și Escaladă - FRAE

Prima medalie a României la Escaladă într-o zi istorică pentru cățărătorul român, Darius Râpă! Este medalie de bronz pentru Darius, la Campionatele Europene de Escaladă Sportivă, la proba de Bouldering! Darius Râpă de la Clubul Carpatic – sală de bouldering şi escaladă, a concurat la categoria Youth B, 14-15 ani.

Prima medalie a României la Escaladă sportivă din istorie. Darius a fost felicitat de antrenorii, Bogdan Dudău, Robert Cohn și Marian Bucneru!

Campionatele Europene de Escaladă Sportivă pentru Juniori au fost programate la Perm, în Rusia între 1-5 mai. Primele două zile au fost la intensitate maximă pentru delegația României, condusă de antrenorii Bogdan Rus (CS Natural High Brașov) și Elena Coste (CS Skai din Cluj Napoca). Lotul Național este compus din cinci sportivi: Darius Râpă – Youth B (14-15 ani) – Alpin Club Carpatic – București. Alexandru Zaharia – Youth B (14-15 ani) – Alpin Club Carpatic – București. Maya Ioo – Youth B (14-15 ani) – CS Natural High – Brașov. Paul Cristea – Youth A (16-17 ani) – CS Skai – Cluj Napoca. Cristian Râpă – Juniors (18-19 ani) – Alpin Club Carpatic – București.

sursa sursa Federația Română de Alpinism și Escaladă – FRAE

În prima zi de concurs s-au desfășurat calificările pentru toți sportivii României, categoria de vârstă Youth B având proba de Bouldering, iar Youth A și Juniors proba de Escaladă dificultate.

Calificările la proba de bouldering au fost cu emoții mari până în ultima secundă, deoarece atât Maya cât și Alex au fost foarte aproape de semifinale, adică primii 20. Maya a terminat concursul pe locul 22 și Alex pe 21. Darius a avut o prestație mai bună, reușind calificarea în semifinalele Campionatelor Europene pe locul 16.

Tot în prima zi, au fost și calificările pentru Paul și Cristi, unde Paul a terminat concursul pe locul 35, iar Cristi s-a calificat în semifinale de pe locul 15.A doua zi de concurs s-a desfășurat cu emoțiile de rigoare pentru frații Râpă setați să intre în finala Campionatelor Europene. Cristi a dat totul în semifinale, unde a și reușit să îmbunătățească cu 2 locuri performanța. A terminat pe locul 13.

Prima medalie a României la Escaladă! Darius Râpă se remarcă la Bouldering!

Darius a avut o zi excepțională și a reușit o performanță incredibilă, mai întâi, s-a calificat în finală pe locul 4, apoi a realizat ce nu a mai reușit nimeni din România până atunci. Finala a fost cu suspans, mai ales pentru locul 3. S-a decis în ultimul moment cine va câștiga medalia de bronz. Sportivul Spaniol Lau Macia Llobet, avea șanse pentru locul 3, dacă făcea top la ultimul traseu. Toată comunitatea de cățărători din România l-a susținut pe Darius Râpă care a adus prima medalie din istoria României. A câștigat bronzul la Campionatele Europene din Rusia.A treia zi a fost ziua de pauză pentru delegația României.

sursa Federația Română de Alpinism și Escaladă – FRAE

Pe AIMX aflati aici și despre succesul Manuelei Mureșan la „I cronoescalada La Aldea 2021”!