Laura Ilie la 28 de ani cu un palmares excepțional e pregătită pentru Tokyo

80
Laura Ilie la 28 de ani cu un palmares excepțional e pregătită pentru Tokyo
sursa Laura Ilie Instagram

Laura Ilie la 28 de ani își pregătește un cadou în această vară prin participarea la Jocurile Olimpice din Japonia. Este campioană europeană, medaliată cu aur la Jocurile Europene de la Minsk şi fost număr unu mondial!

Laura Ilie la 28 de ani este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva antrenată de Marin Olimpiu a stabilit recordul european al probei de 10 metri puşcă aer comprimat cu 251,3 puncte, iar la Tokyo va trage pentru o medalie olimpică.

Laura Ilie a început să practice tirul sportiv de la vârsta de 17 ani, la Clubul Sportiv Dinamo București. A obținut primul rezultat internațional în 2015, când a cucerit titlul de campioană mondială universitară, la 10 metri pușcă aer comprimat. In 2018, Laura Ilie a câștigat etapa de Cupă Mondială de la Guadalajara, din Mexic. Laura a stabilit un nou record european: 251,5 puncte (vechiul record – 251,3 puncte) și a devenit numarul 1 mondial al probei. În același an a câștigat titlul pe echipe la Campionatele Europene de la Gyor, împreună cu Roxana Sidi și cu Eliza Molnar. 

Laura Ilie la 28 de ani cu un palmares excepțional e pregătită pentru Tokyo
sursa COSR Laura Ilie și Alin Moldoveanu

În 2019, la Campionatele Europene de la Osijek (Croația), a cucerit primul său titlu continental, la individual, la 10 metri pușcă aer comprimat. A obținut și medalia de bronz la echipe, alături de Roxana Sidi și Eliza Molnar. Tot în 2019, la Cupa Mondială de la Munchen (Germania), a reușit să obțină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La Jocurile Europene de la Minsk, din același an, unde a fost purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere a competiției, a cucerit medalia de aur. 

La finalul lui 2019, a fost desemnată sportivul anului, pentru a treia oară consecutiv, și a devenit primul sportiv din istorie care a intrat în posesia colanului oferit de Federația Română de Tir. În 2020, la finalul lunii februarie, la Europenele de la Wroclaw (Polonia), a fost singura sportivă care și-a apărat titlul adjudecat la ediția precedentă. 

Laura face parte din programul „Samurai 2020”, care sprijină sportivii cu potențial de a obține medalii la cea de a 32-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară!

Pe AIMX aflati aici și despre succesul lui Andrei Ivănescu la Feleacu Running Hills.