luni, februarie 26, 2024
AcasăALERGAREAiud Maraton, un concurs ALERGAT din inima

Aiud Maraton, un concurs ALERGAT din inima

 

Startul va fi dat de campioana olimpica Gabriela Szabo

Pe 25 martie ultramaratonistul si presedintele asociatiei Aiud Sport, Levente Polgar, va asteapta la cea de-a treia editie AIUD MARATON. Va fi si cea mai tare de pana acum, promite Levi: „ De la an la an acest maraton creste. Imbunatatim, aducem surprize si dorim sa ne adresam tuturor alergatorilor. Voi incerca sa armonizez mai multe concepte intalnite la alte competitii internationale. Pastram insa acelasi traseu ca si la editiile precedente. Startul va fi dat de fosta mare atleta Gabriela Szabo, iar inainte de a porni in alergare sportivii vor fi motivati de muzica lui Vangelis.”

Aiud Maraton este concursul care nu percepe taxa de participare. Sportivii pot opta sa doneze o suma de bani care va merge catre cele doua asociatii sustinute de concurs in 2017: Invictus Romania si AHNR (Asociatia Handicapatilor Neuromotori Romania). Aiud Maraton sustine insa si proiectul Gabrielei Szabo ( Win4youth, o campanie internationala de responsabilitate sociala, ADECCO) . Aiud Maraton va dona…kilometri alergati pentru a incuraja combaterea saraciei din Africa. „Ne bucuram sa putem sa sustinem un poiect atat de maret. Nici nu visam sa avem o deschidere atat de larga inca de la a treia editie”.  De altfel Levente Polgar este prima persoana cu handicap de pe glob care a fost acceptata la UTMB – celebrul concurs de alergare montana din Mont Blanc, Chamonix. In 2017 va participa pentru a doua oara consecutiv.

ALERGATORI DE TOP LA AIUD

      aimx.ro va dezvaluie in premiera una dintre surprizele de la aceasta editie. Organizatorii vor anunta la startul concursului toate datele si detaliile unei noi competitii. Aceasta va fi organizata de alergatorul Gyorgy Szabolcs si va fi de tip vertical race. Locul desfasurarii este la aproximativ 25 de km de Aiud intr-o comuna intrata in patrimoniul UNESCO. Un motiv in plus sa fiti la linia de start…

La aceeasi linie se vor afla campionul Ungariei de la ULTRA, cel mai spun sportiv din Republica Moldova, Gheorghita Vitalie, Andrei Balasan sau Andrei Soveresan din Alba Iulia. Invitat special va fi Tibi Useriu omul care a spus prezent invitatiei lui Levi, desi maratonul AIUD este programat la doar 5 zile de la revenirea in tara dupa cumplitul ultra 6633 de la cercul artic.

Vreau sa le multumesc sponsorilor care prin bunatatea lor fac din Aiud Maraton un concurs gratuit pentru participanti, autoritatilor pentru implicarea extraordinara si tuturor celor care contribuie la acest eveniment al Aiudului. Asteptam insa si alti „actori” importanti care sa se implice”, a spus pentru aimx.ro Levente Polgar.

Aiud Maraton accepta maximum 500 de concurenti la startul celor doua probe: maraton 45 de km si semimaraton 22,5.

 

AIUD MARATON IN CIFRE:

  • ore de munca: 1440
  • concurenti: 457
  • donatii: 620
  • editii: 2
  • portii de gulas: pentru toata lumea 🙂
DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE