Alex Toma alearga „pe strazile din Bucuresti”, dar e cu gandul la Mondialul din Noua Zeelanda

163

Alex Toma are 29 de ani si este al doilea cel mai rapid roman pe distanta unui Half IronMan: 4 ore, 9 minute si 24 de secunde. Este si singurul triatlonist din tara noastra calificat pentru a patra oara consecutiv la Campionatul Mondial de Half. Competitia ar trebui sa se desfasoare in acest an la Taupo, Noua Zeelanda, in 28-29 noiembrie. Alex a dezvaluit pentru aimx.ro cum a gestionat pregatirea in timpul pandemiei de coronavirus.

Alex Toma se antreneaza pe „strazile din Bucuresti” si pe home-trainer

Cu un calendar competitional „spulberat” de pandemia de coronavirus, Alex Toma spera totusi sa mai bifeze in 2020 doua obiective de top: IronMan 70.3 Malaysia ( sfarsitul lunii octombrie) si Campionatul Mondial. In 2019 a reusit un rezultat senzational in Malaysia. Si-a castigat categoria de varsta si a terminat pe locul 2 la general.

Alex Toma

” Eu imi voi continua antrenamentele. Sport fac de placere , chiar si cu concursuri si fara ele. Dar mi-am pus intrebarea asta, „daca se desfasoara sau nu”? Probabil imi voi mai pune intrebari atunci cand se vor apropia datele de desfasurare ale competitiilor. Sper ca pana atunci sa se linisteasca apele in toata lumea .
Daca nu se vor desfasura pregatim sezonul urmator. Ii va prinde bine corpului o „pauza” de la concursuri. Deci in ambele situatii avem de castigat :)”, a declarat Alex pentru aimx.ro

Nu a mai facut antrenamente de intensitate mare de aproximativ doua luni.

„Am alergat tot timpul pe strazi, in jurul locuintei, cu declaratia la mine. Pentru partea de bicicleta am folosit trainer-ul, iar pentru inot am facut forta in casa, exercitii specifice de inot. Am incercat sa folosesc exact muschii care-i solicit in apa”

Alex Toma: „Cred ca in timpul acestei pandemii comunitatea triatlonistilor s-a mai strans, am devenit mai uniti”

Din programul de antrenament nu putea sa lipseasca o cursa virtuala.

Alex Toma impreuna cu copiii sai

A fost un concurs la care s-au inscris 12000 de persoane din toata lumea. Practic, in doua zile, trebuia sa alergi o cursa de 3 kilometri si una de 10 si sa pedalezi 40km pe trainer. Am incercat sa fac toate cursele rezervat, pentru ca asa cum spuneam am facut doar antrenamente de intensitate mica si medie si m-am simtit foarte bine. Mi-e dor insa sa ies cu bicicleta, sa inot in lac sau la bazin, sa fac antrenamente cu „rechinii” mei. Sper ca toate astea sa se intample cat de curand”, a mai precizat triatlonistul.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre noul proiect extrem al ultramaratonistului levente Polgar, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

CRedit Photo: H3RO Mamaia