Levente Polgar „alearga” pentru a doua oara tara de la vest la est: 1100 kilometri

153
Polgar si-a planificat in august alergare de 1100 kilometri in sub 10 zile

Ultramaratonistul Levente Polgar si-a planificat pentru aceasta vara Trans România. O alergare din Vama Jimbolia pana in Vama Veche. Este a doua oara cand porneste pe aceasta ruta. A mai alergat aceasta distanta in vara lui 2016. Obiectivul sau: 1100 de kilometri in maximum 10 zile!

Polgar si-a planificat antrenamentele astfel incat criza creata de coronavirus sa nu-l afecteze.

Startul ultramaratonului va fi dat in luna august. In urma cu 4 ani el a parcurs cei 1100 de kilometri in 14 zile.

”Sincer nu am avut probleme cu,, Starea de urgenta” ca stau la casa si am multe treburi de facut. Am alergat. Nu am dorit sa postez antrenamente. Era injust. Nu ca sportiv am avut si voi avea de suferit. Suferim ca oameni din varii motive.”- Levente Polgar

Polgar si-a planificat in august alergare de 1100 kilometri in sub 10 zile

Ultramaratonistul Levente Polgar, care a ramas fara o mana de la varsta de sase ani, este primul sportiv cu handicap acceptat la “6633 Arctic Ultra”.

Levente este originar din orasul Aiud, judetul Alba. Desi are un handicap considera ca toti participantii au sanse egale, iar psihicul este foarte important si poate face diferenta intre invingatori si invinsi.

Un exemplu similar vine din Spania de la Gorka Zubeldia Letamendia. Bascul a terminat cursa de 100 de kilometri de la UTMB intr-un picior.

Desi nu are o mana, Levente Ioan Polgar s-a inscris si a fost acceptat la cursa de 170 de kilometri pentru a treia oara. Cu laringele inflamat, toxiinfectie alimentara si deshidratat, Ioan Polgar nu a mai ajuns la finish.

Polgar si-a planificat in august alergare de 1100 kilometri in sub 10 zile
Levente Ioan Polgar, in grija medicilor

In cursa de anul trecut, Polgar a renuntat cand se afla la kilometrul 76,9. Din cei 2543 de sportivi care s-au aliniat la start, au terminat 1556, iar 987 dintre ei au renuntat pe parcurs. Printre ei se numara si Robert Hajnal, care o buna parte a cursei s-a clasat in plutonul din fata.

Sportivii de la Invictus Romania, l-au motivat pe Levente in cursele pe care si le-a programat.

”Voi fi partener Invictus pana mor, nu e o optiune, e o directie.”-Levente Polgar

Pe AIMX puteti citi aici si despre maratonistul roman de 60 de ani care a depasit 10000 de kilometri alergati.