Alex Toma face Personal Best in Turcia si e la 48 de secunde de recordul national

489

Alex Toma a facut o nou cursa de senzatie pe pamant turcesc. Romanul a reusit sa urce pe podium la categoria 25-29 de ani, locul 2 si sa incheie IRONMAN 70.3 TURKEY pe locul 7 la general din peste 900 de participanti. Concursul s-a desfasurat in cunsocuta statiune Belek, in sudul Turciei. Romanul este de-al casei: a fost pentru a cincea oara la startul intrecerii.

Alex Toma, 29 de ani, a reusit cel mai bun timp al carierei pe distanta de Half IronMan: 4 ore, 6 minute si 1 secunda

Toamna isi numara Toma recordurile. Anul trecut, la sfarsitul lui octombrie, romanul aducea cea mai valoroasa performanta pentru tara noastra intr-o competitie de mare anvergura: locul 1 la categorie si 2 la general la IronMan 70.3 Langkawi, Malaysia. Duminica, 1 noiembrie 2020, Alex Toma si-a imbunatatit recordul personal cu 3 minute si 23 de secunde. Este al doilea cel mai rapid roman pe aceasta distanta dupa Alex Ion (detinatorul recordului national: 4.05.13, februarie 2020, Dubai).

Toma a inotat cei 1,9 kilometri in 24 de minute si 45 de secunde, a terminat cei 90 de kilometri de bicicleta in 2 ore, 09 minute si 50 de secunde si a alergat semimaratonul in 1.26.03.

„Am venit sa fac Personal Best in Turcia si in mod evident asta se traducea si in posibilitatea de a ataca recordul national. M-au despartit 48 de secunde, fix cam cat am petrecut la toaleta la kilometrul 11 de alergare dupa ceva probleme stomacale. Asta a fost. Sunt foarte multumit de rezultat. Asta imi da incredere pentru viitor. La anul vreau sa cobor pana in jur de 4 ore” a declarat Alex Toma pentru aimx.ro imediat dupa premiere.

Alex Toma in timpul probei de bicicleta

Alex a iesit primul din apa, a fost al patrulea dupa bicicleta si pe 7 la final.

„Am avut cea mai buna bicicleta din cariera mea 41,3km/h media, iar la alergare am avut un pace de 4.06 . Asta ma face sa cred ca voi putea face o alergare si mai buna dupa o bicicleta tare. Strategia de cursa am facut-o impreuna cu Mihai Vigariu. Nu am mai fortat in anumite momente cheie si se pare ca a functionat” a mai punctat Alex Toma.

Triatlonistul Alex Toma a concurat cu gandul la tatal sau care si-a pierdut viata in acest an

2020 a fost un an teribil pentru tanarul de 29 de ani. In aceasta vara si-a pierdut tatal. Au urmat 4 concursuri. La toate a participat cu gandul la el.

” As fi vrut sa dobor recordul pentru el. Dar voi face asta la anul. Am concurat cu gandul la tatal meu si am trecut linia de finish in lacrimi. II placea sa se mandreasca cu mine. Din „baiatul meu, campionul meu”, nu ma scotea. Au fost luni foarte grele”, si-a pus „sufletul pe tava” Alex.

Pe langa rezultatul din Turcia Alex a obtinut locurile 2 la campionatul national de triatlon olimpic, respectiv la campionatul national de Half IronMan. Este si campion national la aquatlon in 2020.

Alex a fost incurajat de familie in Turcia, sotia si cei doi copii

Bucuresteanul este singurul roman calificat de 4 ori la Campionatul Mondial de Half IronMan. Rezultatul din Turcia i-ar fi adus a cincea calificare, doar ca Mondialul de anul acesta, ce trebuia sa se desfasoare in Noua Zeelanda, a fost anulat astfel ca el e calificat automat pentru 2021.

Tot pe aimx.ro poti afla si super rezultatul care ii da „aripi” lui Marius Cocioran catre Jocurile Olimpice, AICI!!

Autor: Vlad Lucian Arhire