Victor Iliescu face un nou rezultat personal de referinta la alergare

0
775
Victor Iliescu face un nou rezultat personal de referinta la alergare

Victor Iliescu a facut PB cu 01. 15.23 si l-a intrecut la alergarea din parcul Romniceanu pe Nicolae Gheorghe.Nicolae a fost cronometrat in 1.20.02. RSRun este un antrenament de alergare in grup. Poate participa oricine, indiferent de pregatire. Intalnirile sunt la 2 saptamani, miercuri seara. Filmul traseului realizat de către Catalin Furtuna este aici! Nicolae Gheorghe a bifat tura dupa un antrenament dur. In acest an Victor Iliescu a reusit un maraton in 2.57 in parcul Izvor.

Victor Iliescu vrea sa alerge un maraton sub 3 ore dupa 3 incercari.

”Pentru mine 2020 a fost ca obiectiv doar sa fac maratonul sub 3h, dar nu am fost la nicio competie spre deosebire de 2019 cand chiar am exagerat cu cate 3 pe luna!”

La maraton, Victor a fost la limita la 3:01 la MIB 2018.

Victor Iliescu face un nou rezultat personal de referinta la alergare

”PB-ul pe Semi 1:22:49 l-am facut intr-un antrenament. A fost pe drum drept pe DN3. Apoi in nicio cursa oficiala nu am reusit sa fac sub 1:24. Am zis ca daca ma organizez bine o sa iasa sigur un timp mai bun si la maraton decat intr-o cursa oficiala. Avantajele organizarii unei curse individuale s-au vazut si la breaking 2h cand un pamantean, Eliud Kipchoge a reusit sa alerge un maraton in 1:59:40. Sunt convins ca performanta asta nu se poate face intr-o cursa „oficiala” pentru ca : 

  1. Traseul nu este optim pentru viteza. Exista turnante, diferente de nivel. Sunt trasee mai de viteza unele fata de altele. Niciunul gandit pentru PB.
  2. Exista presiunea celorlalti alergatori. Unii zic ca sunt motivati, sincer mie mi se pare un stress in plus faptul ca, concurezi cu altii atunci cand obiectivul tau este timpul si nu locul in clasament. De altfel e principalul motiv care mi-a stricat cursele anterioare.
  3. Prea multe incurajari! Da la un moment dat ti se ia! Efortul tau e maximal. Trebuie sa te concentrezi pe ultimile forte si zecile de tipete de incurajare nu mi se par ca ajuta mereu. De acord ca e bine sa fii incurajat si o sa revin cu asta si in descrierea cursei mele, dar ideea e ca ce e prea mult strica si aici !
  4. Ziua cursei nu e neaparat cea mai buna zi pentru tine ca sportiv.”

Sursa Blog-ul lui Victor Iliescu

Pe AIMX aflati mai multe despre Romniceanu Stairs RSR X10 editia IV aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea