Alexandra Cioclu face dubla, la Campionatele Balcanice în Grecia

0
110
Alexandra Cioclu face dubla, la Campionatele Balcanice în Grecia
sursa Facebook, Federația Română de Ciclism

Alexandra Cioclu face dubla, la Campionatele Balcanice în Grecia. Bistrițeancă la origini, Ela (Manuela) Murșan a devenit mămică în 2018, a revenit pe două roți, iar palmaresul său este unul impresionant. În Larissa, Grecia, au avut loc Campionatele Balcanice de ciclism pe șosea 2023. Manuela Mureșan (Dinamo-BikeXpert-Superbet) a câștigat două medalii de aur la elite, la contratimp și fond.

Alexandra Cioclu face dubla, la Campionatele Balcanice în Grecia
sursa Alexandra Cioclu Facebook

Alexandra Cioclu face dubla, la Campionatele Balcanice în Grecia! Declarație:

”Campionatele Balcanice de Sosea 2023 / Tour of Thessaly ~ 25.08-27.08.2023Am făcut dubla, la Campionatele Balcanice. La proba de contratimp, am parcurs 12 km, iar la fond, 84 de km. Proba de fond s-a terminat la fotofinish, cu un sprint foarte strâns. Căldura a fost prezentă în ambele zile de concurs, aproximativ 40 grade, dar am reușit să trec peste acest prag. Vreau să le mulțumesc părinților, echipei UVT-Devron West Cycling Team, federației Române de Ciclism și nu în ultimul rând antrenorului Alexandru Drilea-Apetrei pentru că mă susțin continuu și au încredere in mine.”-a postat Alexandra

Echipa națională de șosea a României a câștigat 13 medalii, șapte de aur, patru de argint și două de bronz, la Campionatele Balcanice de ciclism pe șosea desfășurate la Larissa, în Grecia. România a participat cu 18 sportivi, care au fost însoțiți de antrenorul federal Cristiano Valoppi și antrenorii Viorel Grosu și Cristian Axente, precum și de mecanicul Alexandru-Ionuț Avram. Anunță Federația Română de Ciclism!

Emil Dima a obținut o medalie de argint și o clasare pe locul patru, la elite masculin. Eduard-Michael Grosu a reușit o clasare pe 9 la elite.

La Under-23, Mihnea Alexandru Harasim a câștigat o medalie de aur și un loc 11, în timp ce Şerban Luncan a luat o medalie de argint și a reușit o clasare pe locul 5.

În întrecerile juniorilor, Iuliana-Alexandra Cioclu (CSU Universitatea de Vest Timișoara) a cucerit două medalii de aur, Andrei Cărbunărea (CS Voința Cluj-Napoca) a câștigat aur, în timp ce sportivul Cătălin-Luca Câmpean (CS Politehnica Cluj-Napoca/Lotus Team) a luat două medalii de argint.

La cadeți, David-Alexandru Coman (CS Petrolul Ploiești) a luat o medalie de aur și a înregistrat o clasare pe locul 5, Iana-Alesia Balteș (CSU Târgu Mureș) a obținut o medalie de bronz, Antonia-Maria Orzan (Olimpic Zărnești) a luat și ea o medalie de bronz, reușind și o clasare pe locul 8.

Pe AIMX  citiți și mai multe articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea