Mihaela Cambei a câştigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de haltere

0
172
Mihaela Cambei a câştigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de haltere
sursa CSM Onesti

Mihaela Cambei a câştigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de haltere în concursul câștigat de Hou Zhihui, iar argintul a fost obținut de Jiang Huihua (ambele din China). La Mondiale, competiţie de calificare la Jocurile Olimpice de anul viitor, participă 719 sportivi din peste 100 de ţări, 354 la feminin şi 365 la masculin, România are 5 fete şi 3 băieţi în concurs. Cambei s-a clasat pe locul 9 la aruncat, cu 105 kilograme, după două ratări la 108 kilograme, în timp ce la total a încheiat pe locul 5, cu 195 kilograme.

Mihaela Cambei a câştigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale. Sportiva antrenoarei Cristina Maftei, a participat pentru prima dată în competițiile naționale în 2014. A fost selectionată la lotul de juniori al României, unde s-a pregatit sub îndrumarea antrenoarei Liliana Mihaela Niculita.

Mihaela Cambei este triplă medaliată cu aur la categoria 49 de kilograme în Armenia. S-a impus la smuls cu 92 kilograme, la aruncat cu 106 kilograme, iar la total cu 198 kilograme.

Mihaela Cambei este triplă medaliată cu aur la Europenele de haltere de la Erevan
Sursa, Facebook Ministerul Sportului

Mihaela Cambei a câştigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de haltere, este triplă medaliată cu aur și a stabilit şi două noi recorduri europene, la smuls şi la total la Europenele de haltere din Armenia.

În prima zi a competiţiei, Cosmina Pană a obținut două medalii de argint la categoria 45 de kilograme după ce a avut 70 kilograme la smuls, iar la aruncat a fost a patra, cu 83 de kilograme, la total, cu 153 kilograme a urcat pe a doua treaptă a podiumului de premiere.

Anul trecut, Mihaela Cambei a câștigat medalia de aur la 49 de kilograme la Campionatele Europene de haltere juniori și U23 din 2022, întreceri desfășurate la Durrës, în Albania.

Cambei a câștigat medalia de argint la proba Smuls la Campionatele Mondiale de haltere din 2022 desfășurate la Bogotá în Columbia.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea