Alexandru Bacosca se impune la Cros Gerila. Declaratia castigatorului

0
1044
Alexandru Bacosca se impune la Cros Gerila. Declaratia castigatorului
Photo: Anastasia Fotu

Alexandru Bacosca a participat prima oara la competitia din Mamaia, Cros Gerila. Sute de concurenti au alergat pe faleza. A fost editia a cincea. Concursul este organizat de clubul Trident. Pentru prima data in cadrul competitiei s-a alergat si pe un traseu de 21 de kilometri. Si tot in premiera organizatorii au acordat si premii in bani.

Alexandru Bacosca s-a impus la Mamaia si apoi a venit la Bucuresti pentru intrecerea din Baneasa.

Alexandru Bacosca se impune la Cros Gerila. Declaratia castigatorului
Photo: Anastasia Fotu

”A fost o cursa in care nu aveam de gand sa alerg rapid pentru ca stiam ca a doua zi ma asteapta Crosul de la Baneasa. Am mentinut ritmul impus de ceilalti,iar pana la finalul cursei am reusit sa ajung primul la linia de sosire. Traseul a fost putin incomod pentru ca am alergat pe o bucla de 2.6 km. Au fost multe curbe, chiar si la 180 de grade. Atmosfera a fost una placuta si cu siguranta voi reveni la aceasta competitie.”-Alexandru Bacosca

Au trecut 3 ani de cand Alex a inceput sa alerge. Din nefericire mai bine de 1 an si jumatate a trebuit sa ia o pauza din cauza accidentarilor si a altor motive personale.

”Prima mea alergare a fost chiar la o competitie, la Crosul Iasului, unde am fost inscris si ”obligat” sa alerg de fratele meu, Robert. In tot acest timp antrenamentele mi le-am planuit singur, in functie de competitia ce urma sa vina.
Spre surprinderea mea, am reusit in ultimele 3 saptamani sa fac 3 PB-uri: la 10 k(34), Maraton(2:48) si Semimaraton(1:15).
Alexandru Bacosca se impune la Cros Gerila. Declaratia castigatoruluiUrmatoarea competitie va fi pe data de 25 ianuarie la Campionatul National Universitar din Bacau. Imi voi reprezenta Universitatea Tehnica ,,Gheorghe Asachi’’.
Imi propun pentru anul 2020 sa obtin pe distantele de 5k, 10k, Semimaraton si Maraton timpi mult mai buni fata de 2019.”-Alexandru Bacosca

Pe AIMX aflati detalii despre Crosul Gerila aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea