sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăFII DE NEOPRIT5 romani vor sa doboare recordul de traversare cu barca a Marii...

5 romani vor sa doboare recordul de traversare cu barca a Marii Negre

    5 romani vor sa doboare recordul de traversare cu barca a Marii Negre. In acest moment cea mai buna performanta intre Mangalia si Batumi (Georgia) apartine ambarcatiunii Atlantic 4. In vara lui 2017 Andrei Roșu, Vasile Oșean, Ionuț Olteanu, Marius Alexe și Alexandru Dumbrava ajungeau in Georgia dupa 11 zile, 6 ore si 45 de minute petrecute pe mare. Alex Dumbrava va face parte si din noul echipaj. 

Echipajul cu 5 romani la bord va incerca sa doboare recordul de traversare al Marii Negre la mijlocul lunii iunie 2020

Nu au stabilit un nume pentru echipaj. Cel putin pana acum. Langa Alex Dumbrava se vor mai afla Vlad Grigore, Mihai Dumitru, fost canotor, Bogdan Malacea si Sebastian Mocanu. Ideea le-a venit in 2017. Iar primul si cel mai important pas a fost deja facut.

„Ne-am cumparat barca. Am luat-o din Belgia si am adus-o la Mangalia. A mai traversat de doua ori Oceanul Atlantic. Este o barca prevazuta cu doua posturi pentru vaslit. Are cabine mai mari insa si asta este foarte bine pentru ca si noi suntem mai mari :)”, a declarat pentru aimx.ro Alex Dumbrava.

Alex este fost handbalist si practicant de judo. E un colos de 1m90 si 110 kilograme. S-a nascut a doua zi dupa cutremurul devastator din 1977. „Am inceput deja antrenamentele pe mare in vara. Acum suntem in sala de forta. Speram ca in aprilie sa putem iesi din nou. Pana atunci mai trebui sa facem reglaje, diferite ajustari. Ne-am facut si planul de vaslit: 2 ore de odihna, 2 de vaslit si 4 de odihna. In acest ritm cred ca putem sa ajungem in Georgia in 10 zile”, a mai precizat Alex.

Pentru a-si putea finanta traversarea baietii organizeaza si diferite trininguri pentru companii si nu numai.

Alex Dumbrava:”La prima traversare am trecut la vreo 50 de kilometri de o zona de tragere”

Unul dintre principalele pericole pe mare, pe langa conditiile meteorologice, sunt zonele minate. „Exista harti cu zonele pe care ar trebui sa le ocolesti. Asa numitele zone de excludere. Cand am traversat prima data ne-am trezit a treia zi in mijlocul unei zone de excludere. Multe nu mai reprezinta un pericol si se poate trece. Totusi, intr-o noapte, dupa o furtuna,am vazut la orizont niste „fulgere”. Prima data am crezut ca sunt fenomene meteo, dar plecau trei in acelasi timp si ne-am dat seama ca se fac trageri” a mai declarat Alex Dumbrava.

Tot pe aimx.ro poti citi declaratiile castigatorului de la Cros Gerila, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE