Sute de concurenti au alergat pe faleza din Mamaia la Cros Gerila

307

Cros Gerila a ajuns la editia a cincea. Este un concurs dedicat in special copiilor. Cei mai mici dintre ai au avut doar 6 ani. Concursul este organizat de clubul Trident. Pentru prima data in cadrul competitiei s-a alergat si pe un traseu de 21 de kilometri. Si tot in premiera organizatorii au acordat si premii in bani.„Ne dorim sa crestem acest eveniment si sa devina un concurs PREMIUM” a declarat pentru aimx.ro Radu Costin Marga organizatorul Cros Gerila.  

70 la suta dintre participantii la Cros Gerila au fost copii. Au venit din Mangalia, Medgidia, Tulcea si bineinteles Constanta

Cros Gerila s-a organizat pe 7 decembrie pe faleza Mamaia. 460 de concurenti au alergat pe trasee intre 500 de metri si 21 de kilometri. La malul marii au fost 9-10 grade si multa voie buna. Pentru ca organizatorii au pregatit si celebrele curse traditionale: „6 picioare” (in care concurentul alearga cu catelul” si „sania Mosului” (barbatul impinge un carucior de supermarket in care se afla partenera acestuia pe distanta de 500 de metri).

Alexandru Bacosca si Nicoleta Ciortan s-au impus in proba de semimaraton

Cel mai rapid alergator pe distanta de 21 de kilometri a fost Alexandru Bacosca. El a ajuns la fCros Gerilainish in 1.14.44. A fost urmat de Cristian Bornaz in 1.15.56 si de Dacian Ghizila in 1.22.24. Nicoleta Ciortan a fost prima la feminin cu timpul de 1.25.49. Pe locul 2 a urcat Regina Tircomnicu 1.36.26 si Andreea Stoian,pe 3, cu 1.40.36.

Ultramaratonistul Daniel Antonaru a castigat cursa de 10 kilometri in 37 de minute si 26 de secunde. Tot un Daniel a fost si pe 2: Daniel Coca, 38.48. pe treapta a treia a podiumului a urcat Cristian Tranulea 39.37. Daniela Ciocan a reusit un timp de 41.51 care i-a a dus locul intai la feminin. Anastasia Fotu (foto) a incheiat pe locul 2 in 45.01, iar pe 3 a venit Ana Maria Musca, 46.48.

Clubul Trident, cel care organizeaza Cros Gerila, s-a infiintat in urma cu 7 ani. In 2019 sportivii clubului au cucerit 2 titluri de campioni balcanici la cros triatlon.

Rezultatele complete le puteti consulta, aici!

Tot pe aimx.ro poti citi si despre pregatirile sportivilor de la schi alpinism inainte de cea mai importanta competitie din cariera: Jocurile Olimpice de tineret, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire