Alexandru Matei Oancea și Ioana Corlăţeanu se remarcă la FIS Children Trophy

177
Alexandru Matei Oancea și Ioana Corlăţeanu se remarcă la FIS Children Trophy

Alexandru Matei Oancea și Ioana Corlăţeanu au câștigat la slalom uriaş categoria sub 16 ani. Oancea a fost urmat de Ivan Kuzmanov (Bulgaria) şi de Petru Drăghici. Ioana a câștigat în fața Vladyslavei Abramova (Ucraina). Jennifer Nagy Remetan a fost pe 3. Rezultate obținute la schi alpin în probele de slalom și slalom uriaș.

Alexandru Matei Oancea și Ioana Corlăţeanu s-au impus la Poiana Braşov în cadrul competiţiei de schi alpin FIS Children Trophy.

Grecul Vasileios Palantzas a câştigat slalomul uriaş destinat copiilor sub 14 ani. Vasileios a fost urmat de David Militaru şi de Jozef Supica (Slovacia). La aceeaşi categorie de vârstă, dar la fete, a câştigat Viktorii Sorokmaniuk (Ucraina). Conaționala Mariia Sorokmaniuk şi Stanislava Slaeva (Bulgaria) au completat podiumul.


Slalomul băieţilor sub 14 ani i-a avut pe podium pe Vasileios Palantzas (Grecia), David Militaru şi pe Mykola Mariichin (Ucraina).

Mariia Sorokmaniuk (Ucraina) a câștigat la Slalom în fața reprezentantei României, Lorinc Balogh. Dora Tymcyna (Ungaria) a fost pe trei.


La slalom U16-băieţi a câştigat Hugo Rybar (Slovacia). Dmytro Hashpar (Ucraina) a fost pe doi în fața lui Ivan Kuzmanov (Bulgaria). La slalom U16-fete a terminat cursa pe primul loc Jessica Suchacova (Slovacia). Anna Balytska (Ucraina) a fost pe doi în fața sportivei maghiare Fanni Szeghalmi.

Alexandru Matei Oancea și  Ioana Corlăţeanu se remarcă la FIS Children Trophy

Încă de la categoria de varsta sub 14 ani, Oancea s-a remarcat la întrecerea internațională din Poiana Brașov. În 2019 la proba de Slalom Urias Romania l-a avut pe doi pe Alexandru-Matei Oancea. Pe locul al treilea a terminat atunci Razvan Traistaru. Clasament repetat și la slalom. In 2015  Matei a participat prima data la concuncursul international Kids Trophy din Austria unde s-a clasat pe locul 6.  Proba favorita pentru Matei este Slalomul Urias și este campion national la aceasta proba.  Sportivul preferat este Marcel Hirsher!

Pe AIMX aflați aici mai multe vești din sporturile de iarnă!

Autor Ovidiu Pețenghea