Alin Badea a câştigat titlul de campion naţional la sabie, la individual

94
Alin Badea a câştigat titlul de campion naţional la sabie, la individual
sursa Steaua TV official

Alin Badea a câştigat finala după ce l-a învins pe Iulian Teodosiu. În semifinale, Alin Badea de la Steaua a trecut de George Dragomir (CSM Unirea Slobozia) cu 15-14. Iulian Teodosiu de la Dinamo a câştigat cu acelaşi scor în faţa lui Matei Cidu (CSM Iaşi).

Alin Badea a câştigat titlul naţional la individual după o pauză de cinci ani.

Alin este născut pe întâi iunie 1988, la Slobozia. Are în palmares medalia de argint cu echipa României la Mondialele de Scrimă din 2013 și la Jocurile Europene din 2015. Alin Badea a început să practice scrima la vârsta de zece ani la secția de scrimă de la CSȘ Slobozia, antrenat de Mihăiță Marin  În 2003 a câștigat Cupa Koracell de la Gödöllő, o etapă a Cupei Mondiale de cadeți. Alin a ajuns la CSA Steaua în 2008.

Alin Badea a fost selecționat la lotul național de sabie. Echipa României a cucerit medalia de bronz la etapa de Cupă Mondială de la Madrid. La Budapesta a avut Badea prima sa participare la un Campionat Mondial. A ajuns pe tabloul de 16, după ce a trecut de fostul campion mondial Aleksei Iakimenko. Delegația României a întâlnit Rusia în finală, dar a pierdut cu scor 38–45 și s-a mulțumit cu argintul.

La 32 de ani, Alin este pe 77 în ierarhia mondială. La 1,98 metri și 100 de kilograme, Alin Badea  a fost inspirat si incurajat de bunicul sau inginer. Este medaliat cu bronz la Mondialul din Brazilia în 2016 și cu argint la Budapesta în 2013. Are medalii tot cu echipa României și la Campionatul European de la Torun, bronz, și argint la Jocurile Europei de la Baku în 2015.

La actuala ediție a Naționalelor, scrimera Bianca Pascu, legitimată la Dinamo a învins-o în finală pe Sabina Martiş de la CSA Steaua Bucureşti. Scorul a fost 15-4. Campionatul Naţional este organizat la Sala de Scrimă ”Ana Pascu” din Capitală.

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Autor Ovidiu Pețenghea