Alexandru Raicu a câştigat Grand Slam-ul de la Tel Aviv la Judo

136
Alexandru Raicu a câştigat Grand Slam-ul de la Tel Aviv la Judo
sursa foto Ana Maria Oancia

Alexandru Raicu a câştigat în Israel după ce l-a învins în finală pe italianul Giovanni Esposito. La feminin, Ştefania Adelina Dobre a ocupat locul 7. La categoria superioară, 81 kilograme, Marcel Cercea a pierdut în turul al doilea în faţa azerului Hidaiat Heidarov. Serafima Moscalu a fost învinsă în primul tur la categoria 70 kilograme.

Alexandru Raicu a câştigat la categoria 73 kilograme. Piteșteanul face parte din delegația pe care România o are la Tel Aviv. Sâmbătă urmează să evolueze Vlăduţ Simionescu (categoria +100 kg).

Alexandru Raicu a câştigat  Grand Slam-ul de la Tel Aviv la Judo

Alexandru Raicu a trecut în primul tur de austriacul Lukas Reiter, în optimi s-a impus în faţa moldoveanului Victor Sterpu. În sferturi a dispus de israelianul Tohar Butbul, iar în semifinale l-a învins pe georgianul Nugzari Tatalaşvili.

La feminin, Ştefania Adelina Dobre a ocupat locul 7 la categoria 63 kilograme. Românca a învins-o în primul tur pe kazaha Iolanta Berdîbekova, în optimi a trecut de britanica Amy Livsey. În sferturi a pierdut în faţa olandezei Sanne Vermeer. A evoluat în primul tur al recalificărilor, dar a pierdut în faţa israeliencei Gili Sharir.

În urmă cu un an delegația României a cucerit trei medalii la Cupa Europeană de judo, de la Varşovia. Petr Zhukov, Ştefania Dobre şi Serafima Moscalu au prins podiumul la competiţia din capitala Poloniei. România a ocupat locul 15 în clasamentul pe medalii.

Petr Zhukov a fost primul medaliat al României la Cupa Europeană de judo

Prima medalie la Cupa Europeană de judo a fost adusă de sportivul român de origine rusă Petr Zhukov, care s-a clasat pe locul 3 la cat. 66 kg. Zhukov l-a învins în primul tur pe finlandezul Henri Maatta, în optimi a trecut de francezul Robin Corrado, iar în sferturi s-a impus în faţa olandezului Ivo Verhorstert.

Pe AIMX  aflați aici vești și despre campionii României la scrimă

Autor Ovidiu Pețenghea