Alexuc de AUR: Alin este campion european la lupte

639

Alin Alexuc a reusit marti seara cel mai important rezultat al carierei. A devenit campion european la lupte greco romane, categoria 130 de kilograme. Alexuc a reusit un campionat european de senzatie si arata ca traverseaza o forma excelenta si in vederea calificarii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Alin Alexuc a cucerit medalia de aur la categoria 130 de kilograme. L-a invins in finala pe georgianul Arabuli

Sportivul de la Dinamo Bucuresti, Alin Alexuc, a dominat finala Campionatului European impotriva georgianului Levan Arabuli. „Uriasul” nascut la Botosani l-a invins cu 6 la 1 pe Arabuli reusind cea mai valoroasa performanta a carierei: medalia de aur in intrecerea continentala.

Un aur muncit, o medalie meritata, o medalie a mea, a luptătorilor romani, a romanilor din întreaga lume! Va mulțumesc pentru încurajările primite. Au fost plusul de care am avut nevoie sa ajung să-mi aud imnul mult iubit in Roma, printre gladiatori! ” a declarat Alin Alexuc in exclusivitate pentru aimx.ro imediat dupa lupta.

Alin Alexuc mai are in palmare un loc 5 la Jocurile Olimpice de la Rio si doua medalii de bronz la Campionatul European, 2018 si 2019.

In Italia, Alin Alexuc a trecut in primul tur, la 130 kg, de rusul Zurabi Gedekhauri (4-0) si a intrat in careul de asi al categoriei dupa victoria contra azerului Sabah Saleh Shariati (3-2). Dinamovistul l-a invins in semifinale pe ucraineanul Mykola Kuchmii (2-1) .

Tot pe aimx.ro poti citi si despre romanul care a trecut de borna 2000 de km in ultramaratonuld e la Atena, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire