Secretul recordului la Triatlon! Alex Ion s-a remarcat la Dubai

217
Secretul recordului la Triatlon! Alex Ion s-a remarcat la Dubai

Secretul recordului la Triatlon a fost prezentat de Alex Ion pe pagina de socializare! Record National a fost obtinut de Alex pe distanta de half Ironman in 4.05.13. A inotat 1900 metri cu un pace bun de 1.17 pe care l-a tinut de la inceput pana la sfarsit. La bicicleta a avut 42,3km/h viteza medie pe 90km. A avut un timp de 2h07’50’’ de departe cel mai bun timp al sau!

Secretul recordului la triatlon sta si in imbunatatirea evolutiei lui Alex la ciclism!Ar fi putut sa fie mai rapid, ultimii 9.8km a simtit cum roata de spate incepe sa piarda aer. Alex a analizat evolutia la alergare.

”In primii 3 km. m-am simtit foarte bine si aveam un pace foarte bun. Cand a inceput sa “ma loveasca caldura” cu un real feel de peste 30 de grade celsius pace-ul a inceput sa creasca. Cu toate acestea am alergat decent pentru aceasta perioada a anului.”-Alex Ion

Secretul recordului la Triatlon! Alex Ion s-a remarcat la Dubai

La finalul intrecerii din Emiratele Arabe Unite, Alex Ion a multumit celor care l-au sprijinit!

“Stafful meu tehnic” de la concurs a facut tot ce aa putut mai bine, sponsorii mei care au crezut in mine mereu! Si…desigur Alex Diaconu pentru toata munca si timpul depus pentru mine-Alex Ion

In urma cu un an Alexandru Ion a luat startul tot la Half IronMan Dubai. A reusit atunci sa fie cel mai bun roman.  A venit pe 20 in clasamentul PRO. Alex este campion national la triatlon olimpic. Imediat in spatele sau s-a clasat Alex Diaconu, cel care il si antreneaza. Diaconu a urcat pe pozitia 21. Alti 9 romani au participat in 2019 la competitia destinata amatorilor: 6 baieti si 3 fete.

Alexandru Ion s-a clasat pe locul 20 in clasamentul PRO la Half IronMan-ul Dubai 2019. La general a venit pe 56

Alexandru Ion Half IronMan Dubai

Peste 2000 de triatleti au luat startul in 2019 la Half IronMan-ul din Dubai. 2 romani au ales sa se inscrie in concursul destinat profesionistilor. Alexandru Ion(foto) a urcat pe locul 20 din 26 de sportivi. Timpul sau a fost de 4 ore, 15 minute si 26 de secunde. A iesit al zecelea din apa dupa 1,9 kilometri, in 25 de minute si 56 de secunde. Cei 90 de kilometri pe bicicleta i-a parcurs in 2.17.03, iar semimaratonul l-a alergat in 1.28.37. Imediat in spatele sau a venit Alex Diaconu: locul 21 la PRO, cu timpul de 4.25.38.

Pe AIMX puteti citi aici si despre romanul care a devenit noul campion european la lupte!

Autor Ovidiu Pețenghea