Ganduri mari pentru Viorel Palici inainte de Cupa Mondiala de Winter Triathlon din Italia

124

Romania are 2 reprezentanti la Cupa Mondiala de Winter Triathlon Asiago, Italia. Competitia este destinata curselor individuale si va avea loc vineri, 19 februarie. Viorel Palici va lua startul la masculin, iar Maria Luiza Rasina la feminin. Concursul strange cele mai importante nume din elita europeana si este un test perfect pentru sportivii romani inainte de Campionatul European de la Cheile Gradistei, 13-14 martie.

Viorel Palici si Maria Luiza Rasina vor reprezenta Romania la Cupa Mondiala din Italia

Viorel Palici cu doua zile inainte de startul in etapa de Cupa Mondiala de la Asiago, Italia

Palici, 32 de ani, a vorbit pentru aimx.ro despre ce a gasit acolo si obiectivul sau: „Este zapada. Conditiile sunt bune. Imi doresc sa merg cat mai bine si daca e posibil vreau sa intru in primii 3. Pana la Campionatul European de Winter Traithlon voi mai participa la Campionatele Nationale din 26 februarie”.

11 sportivi vor fi la start, cei mai multi reprezentand tara gazda: 5. Palici ii va mai avea adversari pe 2 rusi, 2 olandezi si 1 neamt. Romanul va purta numarul 8 pe combinezon, el fiind numarul 8 in topul mondial.

La feminin, Maria Luiza Rasina, 24 de ani, va concura impotriva a 7 adversare, 4 din Austria.

„Bronzul” din 2020 de la Campionatul European de Winter Triathlon

Viorel Palici si Maria Luiza Rasina vor avea de parcurs urmatoarele distante: alergare 7,2 kilometri, bicicleta 12 kilometri si schi fond, 10 kilometri. Cei doi au cucerit anul trecut medalia de bronz in proba de stafeta la Campionatul European gazduit de Cheile Gradistei.

Tot pe aimx.ro poti afla cine sunt dinamovistii care s-au calificat deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo, aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire