vineri, decembrie 8, 2023
AcasăCAMPIONIAlin Firfirica e campion mondial! Pentru aur intrecerea a fost cu aruncatorii...

Alin Firfirica e campion mondial! Pentru aur intrecerea a fost cu aruncatorii rusi

Alin Firfirica e campion mondial dupa intrecerea castigata in proba de aruncare a discului din cadrul Jocurilor Mondiale Militare de la Wuhan. Sportivul antrenat de Daniela Costian si-a continuat in China seria de evolutii excelente din aceasta toamna. Clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de seniori de la Doha, Alin Firfirica a castigat la Wuhan cu o aruncare de 63,88 metri.

Alin Firfirica e campion mondial! Pe locurile 2 si 3 ale probei de aruncare a discului s-au clasat doi sportivi din Rusia.  Aleksei Khudiakov a aruncat discul la  61,64 metri. Viktor Butenko a fost pe 3 cu o aruncare la  59,65 metri. Au participat 12 sportivi.

Alin Firfirica este pe locul 4 in lume la aruncarea discului! Suedezul Daniel Stahl a castigat titlul mondial si a sarbatorit sarind peste gardurile amplasate pe pista de la Doha pentru finala de la 400 de metri. 

Rezultat de Top la aruncarea discului pentru Alin Firfirica. Sportivul roman a fost aproape de medalia de bronz la Mondialele de la Doha. Alin a aruncat discul la 66.46 metri.

Ocupantului locului 3, austriacul Lukas Weisshaidinger a aruncat discul la 66.82 metri. Vicecampion mondial la Doha, Federick Dacres a avut o aruncare de 66.94 metri. Singurul care a aruncat discul la peste 67 de metri a fost suedezul Daniel Stahl. Campionul mondial a aruncat 67.59!

Alin a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo inainte de participarea la Campionatele Mondiale de la Doha. Alin a castigat Memorialul Kamila Skolimowska, in Polonia si si-a asigurat participarea la Jocurile Olimpice din 2020!

Alin Firfirica vorbeste despre calificarea la Jocurile Olimpice”Am concurat cu elita si m-am impus. Nu imi vine sa cred ce surpriza am reusit sa imi fac mie si familiei mele. In sfarsit simt ca durerile mele de cap s-au dus. Mi-am dorit atat de mult sa indeplinesc acest barem incat nu reuseam sa ma odihnesc bine noptile. Ma gandeam insistent la acest lucru pentru ca am muncit enorm. Cu fiecare luna care trecea nu aveam baremul „in brate”. Presiunea de pe umerii mei crestea. Insa acum, sunt intr-o forma foarte buna atat fizic cat si psihic.!!”-Alin Firfirica pentru AIMX

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE