Alina Butnariu a obtinut titlul la tineret la prima cursa de alergare lunga

946
Alina Butnariu a obtinut titlul la tineret la prima cursa de alergare lunga

Alina Butnariu a castigat titlul national la tineret in cursa de la Campionatul National de Alergare Montana pe lunga distanta. Evenimentul a fost pe 17 august, in localitatea Damuc, judetul Neamt. Traseul a avut o lungime de 41 de kilometri, cu 2100 de metri diferenta de nivel. Concurentii au ajuns pana la o altitudine maxima de 1800 de metri. Iar concursul a fost si criteriu de calificare pentru Campionatul Mondial de Alergare Montana pe lunga distanta din Argentina.

Alina Butnariu a vorbit pentru AIMX despre succesul de la Nationale. Alina a terminat cursa in 4:49.22. Sportiva de la Pandurii Targu Jiu a fost urmata de Mihaela Cioveie tot  de la Pandurii Targu Jiu. Pe trei a incheiat Loredana Viziteu de la LPS Botosani.

Rezultate complete gasiti, aici!

Alina Butnariu a obtinut titlul la tineret la prima cursa de alergare lunga„Cursa a fost destul de grea, am alergat pentru prima ora aceasta cursa. Diferenta s-a facut dupa ce am trecut de kilometrul 25!  Urmatoarea cursa va fi Campionatul National de maraton. Imi doresc sa urc si la acest concurs pe podium. Atletismul l-am inceput din clasa a 4-a si fac de 11 ani atletism. Gabriela Szabo este sportiva mea preferata. Profesorul de sport m-a indrumat sa fac acest sport. Nu am mai facut alt sport. Pe alergare lunga m-a specializat domnul antrenor Ion Bura. Cele mai bune rezultate sunt Locul 1 la Tineret in proba de 10.000metri si tot locul 1 la Tineret in alergare Montana pe distanta lunga!”-Alina Butnariu

In acest an Campionatul Mondial De Alergare de 50km este organizat in Romania, la Brasov.

La acest campionat vin sportivi din 30 de tari de pe toate continentele. Vor fi reprezentate Africa de Sud, Argentina, Australia, Austria, Bosnia-Hertegovina, Canada, Cehia, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Germania, Irlanda, Japonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie si Irlanda de Nord, Mexic, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Sierra Leone, Spania, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Taiwan, Ucraina, Ungaria si Romania.

Pe AIMX puteti citi si despre romanul care inotat 22 de kilometri in „masina de spalat olandeza”. Articolul este aici!