vineri, decembrie 8, 2023
AcasăALERGAREUltramaratonistul Costel Margarit alearga 144 de ore in Franta

Ultramaratonistul Costel Margarit alearga 144 de ore in Franta

Ultramaratonistul Costel Margarit participa in aceste zile la concursul 6 Jours de France. Competitia se afla la a 14-a editie. Se organizeaza in oraselul Privas, din regiunea Ron Alpi. Localitatea are doar 8000 de locuitori si se afla la nord de Marsilia. Costel Margarit este singurul roman aflat in cursa de 144 de ore. 6 Jours de France a inceput duminica la ora 15, ora Romaniei.

Ultramaratonistul Costel Margarit se afla marti seara la ora 19 pe locul 12 din 50 de concurenti 

ultramaratonistul Costel Margarit6 Jours de France propune un concurs de alergare si unul de mars de 6 zile si concursuri de 72,48 si 24 de ore de alergare. Costel Margarit este singurul roman aflat la startul intrecerii. A alergat in 52 de ore 232 de kilometri si se afla pe locul 12 la general si 10 la masculin. A alergat primii 100 de kilometri in 14 ore si a acuzat dureri puternice, asemanatoare febrei musculare.”La Privas ploua de 6 ore, simt ca durerile ma lasa si sa speram ca putem alerga” a scris ultramaratonistul pe pagina sa de socializare.

Costel Margarit este din Braila si alearga chiar de ziua sa. Alergatorul a implinit astazi 50 de ani.

Cursa este condusa de Olivier Chaigne cu 295 de kilometri parcursi pana in acest moment. Traseul este o bucla de 1025 de metri. Concuentii alearga in jurul unui teren de fotbal, pe o pista de zgura, apoi, prin curtea stadionului, pe asfalt. Sunt amenajate doua puncte de hidratare/alimentare.

736,4 kilometri – este recordul national la 144 de ore(6 zile). Performanta este detinuta din aprilie 2018 de ultramaratonistul Nicu Buceanu. Sportivul de 39 de ani a reusit rezultatul in cadrul Sri Chinmoy Ten Day Race, New York.

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE