Alpin Film Festival le-a oferit martisoare fetelor de la alergare montana si schi

458
    Organizatorii Alpin Film Festival au oferit martisoare de 1 martie fetelor de la schi si alergare montana. Evenimentul, devenit unul de traditie, a avut loc vineri la un mall din Brasov. aimx.ro a surprins momentul la fata locului. Medaliatele cu bronz la Campionatele Mondiale de alergare montana pe distanta lunga in 2017, Denisa Dragomir, Ingrid Mutter si Iulia Gainariu au fost prezente. Martisoare au primit si schioarele de la Corona Brasov: Diana Rentea (campioana nationala la slalom urias in 2015) si Szidonia Laszadi (vicecampioana nationala 2016-2017, la combinata alpina).

Organizatorii Alpin Film Festival au pastrat traditia si in 2019: au oferit la Brasov martisoare performelor din sporturile montane.

Le-au smuls in schimb promisiuni. Chiar daca au doar 16 ani schioarele se gandesc la Jocurile Olimpice.

„Schiul alpin este plin de adrenalina, o seznatie unica pe care nu cred ca pot sa o regasesc in alt sport. Ca model as putea spune ca o am pe Mikaela Shiffrin. Are 24 de ani si la 18 ani a avut deja primul rezultat intr-o etapa de Cupa Mondiala. Cel mai mult mi-as dori sa ajung la Jocurile Olimpice in 2022. As fi mandra de acest rezultat”, a spus Diana Rentea. „Si obiectivul meu este sa ajung la Jocurile Olimpice in 2022. Si mai incolo, daca se poate, si o medalie…Acesta ar fi visul meu. Motivatie avem si vom munci pentru asta, sa aducem Romaniei o medalie sau chiar doua. Chiar daca prinzi viteze foarte mari nu imi este frica pentru ca sunt sigura pe munca mea, pe schiurile mele si pe ce pot sa fac. Imi stiu limitele si nu are de ce sa imi fie frica”, a declarat Szidonia pentru aimx.ro.

Denisa Dragomir: „2019 va fi un an foarte greu”

Alpin Film Festival martisoareInainte de a primi martisoare de la Apin Film Festival, Denisa Dragomir si-a facut cadou singura unul. A constat intr-o urcare din Sinaia pana pe platoul Bucegi. „Voi incepe sezonul la inceputul lunii martie si am profitat ca particip la Alpin Film Festival. Am facut o alergare din Sinaia pana pe platoul Bucegi. Am spus ca poate este ultimul week-end in care pot alerga pe zapada si sa nu ratez. Anul acesta va fi un an foarte greu. Voi avea doua Campionate Mondiale: cel de ultra trail din Portugalia (8 iunie), Campionatul Mondial de lunga distanta, unde sper sa particip, dar si Campionatul European de Skyrunning. As dori sa particip si la Cupa Mondiala de SkyRunning”, a precizat Denisa.

Prezenta si ea la eveniment, alergatoarea Iulia Gainariu a vorbit despre pasiunea sa: alergarea.

„Alergare pentru mine este o forma de miscare, de sanatate, de relaxare si de libertate. Spre surprinderea mea ma bucur foarte mutl ca sunt tot mai multi oameni care fac miscare si alearga in aer liber. Este un trend. Traseul meu preferat este la Zarnesti acasa, in Piatra Craiului, urcarea spre Piatra Mica. La Brasov cel mai si cel mai mult imi place urcarea pe sosea spre Poiana Brasov.

Autor: Vlad Lucian Arhire