Alpin Film Festival este deschis la Brasov de un film de Oscar

451

Alpin Film Festival este deschis marti seara de un film de Oscar. „Free Solo”a primit duminica Oscarul pentru cel mai bun documentar. Alpin Film Festival se desfasoara intre 23 februarie si 3 martie in 3 locatii: Brasov, Predeal si Busteni. A ajuns la a patra editie, iar aimx.ro este partener media.

Gala Alpinismului Romanesc (Busteni) si un concurs de schi de tura (Predeal) sunt printe evenimentele programate in cadrul celei de-a patra editii Alpin Film Festival

Alpin Film Festival este unicul festival de cultura si educație montana din Romania. Festivalul aduce in atentia publicului filme spectaculoase despre ascensiuni montane, expediții si povești ale muntelui in selecție internaționala si competitie naționala. In cadrul Alpin Film Festival au loc prezentari de carte, dezbateri și expozitii de fotografie legate de universul muntelui și alpinism.

Organizatorul Festivalului, producatorul de film Dan Burlac, acorda o atentie importanta si sporturilor montane si de iarna. Gala Alpinismului Romanesc va avea loc sambata, 2 martie, la ora 15, la Centrul Cultural Reduta, Busteni. Federația Romana de Alpinism si Escalada va oferi in cadrul acestei gale, titlurile de Sportiv al Anului la disciplinele care fac parte din federație. In premiera se vor acorda premii pentru cele mai bune performante ale anului 2018 la alergare montana, orientare sportiva si parapanta.

Invitații speciali ai festivalului vor interacționa cu publicul in evenimentele din cele 5 zile de festival. Este vorba alpinistii Zsolt Torok, Vlad Capusan, Cornel Coco Galescu, Constantin Lacatusu, Teofil Vlad, sportivii de performanta Daciana Leonte, Robert Hajnal, Bogdan Cotet, Roma Ciobanu, Viorel Palici, Toma Coconea, Denisa Dragomir, Silviu Balan sau speologul Dr. Cristian Lascu.

  Gala de deschidere Alpin Film Festival are loc la Aula Sergiu Chiriacescu a Universitatii Transilvania Brasov

Alpin Film Festival se deschide marti seara, la ora 19. Atunci va avea loc si proiecția celui mai bun documentar din 2018: Free Solo. Producția  este considerată de presa americană drept “cel mai bun film despre alpinism realizat vreodată”. Filmul va fi prezentat de cunoscutul explorator Cornel (COCO) GALESCU. Evenimentul este realizat cu sprijinul National Geographic Romania, partener principal al Galei de Deschidere.

Toate detaliile despre Alpin Film Festival le gasesti aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire