Anca Tabără a fost premiată pentru evoluția la parapantă în Ager, Catalunia, Spania.

0
387
Anca Tabără a fost premiată pentru evoluția la parapantă în Ager, Cataluna, Spania.

Anca Tabără a fost premiată pentru că s-a remarcat la Niviuk Paragliding Open. La general a câștigat Dario Dandeu în fața lui Sam Avenne – Icepeak X-One. Michael Sommerauer – Icepeak X-One a fost pe trei. Capucine Déliot – Peak 5 s-a impus în fața Ancăi Tabără – Peak 5. Rasa Grigoraitienė Niviuk Glider a fost pe trei.

Anca Tabără a fost premiată la Niviuk Open 2022, Ager, Catalunia.Un loc foarte frumos de zbor, dar anul acesta, au fost numai două zile zburabile pe perioada competiției, la limită, cu ploaie.

Pilot Anca Tabără fotografiată de Gabriel Alexandru Ivan

Anca Tabără a fost premiată pentru evoluția la parapantă în Ager, Cataluna, Spania.

”Niviuk Paragliding Open s-a încheiat. Vremea nu a fost de partea noastră în ultimele zile dar aveam 2 taskuri valabile și am ajuns goal în ambele zile. Acest lucru m-a dus pe podiumul feminin pe locul 2 și pe locul 31 în clasamentul general. Sunt foarte mulțumită de zborul meu, de starea mea psihică și mai ales de Peak5. Sunt recunoscătoare pentru că am zburat din nou cu atât de mulți prieteni și atât de multe fete! Acesta este unul dintre lucrurile care mă face fericită. Felicitări tuturor câștigătorilor.Le mulțumesc celor de la Niviuk Paragliders pentru că au crezut în mine. Sunt mândră că fac parte din această familie.” a postat Anca pe pagina de socializare.

Între timp în România, a început concursul de parapantă PWC Skydreamers Open 2022, la Săcele. Concursul, care se desfăoară în perioada 13-19 mai, este un eveniment test pentru Paragliding World Cup. Un adevărat festival al zborului programat la Brașov, când peste 100 de piloți din România și din întreaga lume vor umple cerul.
PWC Skydreamers Open 2022 este organizat cu sprijinul Primăriei Săcele și a formațiilor de salvamont din Săcele și Poiana Brașov
Participanții vor concura la 5 categorii: clasa Fun, clasa Sport, clasa Open, clasa Woman și în cadrul etapei de Cupă a României.

Piloții se ridică până la 3000 de metri altitudine și zboară cu viteze de până la 70 de km/oră.

Cristian Deacu, locul 87, este cel mai bine clasat român în ierarhia mondială. El deține și recordul național de distanță la zbor liber cu parapanta: 284, 2 kilometri, din satul satul Frenciugi, judetul Iasi, până la câțiva kilometri de malul Marii Negre, lângă localitatea Mihai Viteazu.

Citiți despre Cristian pe AIMX  aici!

Autor Ovidiu Pețenghea