Campionato de Galicia CRI competiția ciclistă unde românii se remarcă

0
309
Campionato de Galicia CRI competiția ciclistă unde românii se remarcă

Campionato de Galicia CRI a început în forță pentru români. 20.3 KM ITT contratimp individual. 350 participanți. La categoria Elite M, cel mai bun timp înregistrat la Campionato de Galicia CRI organizat de către Club Ciclista As Pontes Vilalba și Federación Ciclismo Galego (FCG) îi revine lui Eric Fagúndez (Alumios Cortizo) 28:03. Pe locul 2, la 40” de câștigător este Luncan SerbanDrone HopperGsportGrupo Innova Tormo, rutier la categoria Sub23.

Campionato de Galicia CRI.La categoria Sub23, Luncan Serban ocupă prima poziție în clasament, 0:28:43.213!

La 19 ani, Şerban Luncan a câştigat aurul la proba de contratimp, deşi începuse ciclismul de numai trei ani. Şerban are un obiectiv bine stabilit: vrea să ajungă într-o echipă World Tour, din prima ligă, iar pentru asta pedalează în medie 600 kilometri pe săptămână. E inspirat de cel mai bun ciclist al României, Eduard Grosu.

Şerban a jucat 10 ani tenis. S-a accidentat și nu a mai putut să continue. Ciclismul l-a cucerit!

La prima ediţie a Turului Bihorului, în 2016, bunicul său i-a arătat caravana în acțiune în Piaţa Unirii din Oradea. Șerban a fost încântat și inspirat astfel să înceapă ciclismul. Şerban a urcat pe bicicletă de la 5 ani, însă doar ca experiență relaxantă, sau din joacă. A urmat profilul matematică-informatică, la Liceul Teoretic Aurel Lazăr.

În 2018, Şerban s-a înscris în CarCover Racing Team Oradea, un club de pasionaţi de ciclism de şosea şi montan din care fac parte amatori şi profesionişti. După câteva luni, la prima lui competiţie importantă, Campionatul Naţional, desfăşurat în Sibiu, s-a clasat pe locul 2 la categoria cadeţi. Antrenorul lotului naţional de ciclism, Viorel Grosu, i-a propus să participe cu echipa României la o cursă din Campionatul Balcanic în Macedonia de Nord. A fost în caravană cu 100 de cicliști. Rezultatul orădeanului l-a uimit pe antrenor. Eram aproape să câştige după o evadare solitară. A fost prins de pluton în ultimul kilometru şi a terminat cursa pe 7.

Tot pe AIMX aflați aici și despre zona salbatica, super peisaje si trasee alergabile de la CugiRace.