Andrea Mikloș continuă tradiția întrecerilor internaționale la început de an

94
Andrea Mikloș continuă tradiția întrecerilor internaționale la început de an
sursa foto Federaţia Română de Atletism

Andrea Mikloș continuă să alerge în forță la 400 metri. Atleta de la CSM București are realizat baremul pentru Europeanul se Sală de la Torun. Barem de 53,75 secunde pentru competiția continentală din Polonia. Întrecerile sunt programate în martie. Andrea va concura la Naționalele de Sală din perioada 5-6 februarie.

Andrea Mikloș continuă seria întrecerilor la Viena! Anul trecut a alergat la 400 metri în 52,45 secunde! A câștigat concursul austriac. Anul acesta a fost pe 3 cu 52,63 secunde.

Andrea a fost întrecută la Viena de două sportive din Netherlands: Femke Bol (50,96 secunde) și Lieke Klaver (51,48 secunde).

Andrea Mikloș continuă tradiția întrecerilor internaționale la început de an

“M-am simțit foarte bine. A fost prima cursă din 2021 și sunt mulțumită de rezultat și de cum m-am simțit în cursă. A fost un concurs puternic, cu sportivi care au șanse să-și facă baremul pentru Campionatul European de sală sau cei care deja l-au îndeplinit”, a declarat Andrea Miklos pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Anul trecut, în februarie, Andrea făcea un  nou record personal în sală în 52.45 ! După locul 3 la concursul indoor de la Linz, la o săptămână distanță, sportiva antrenată de Kanizsay Magdolna ajungea la mai puțin de o secundă de atingerea baremului de calificare la Jocurile Olimpice. Baremul de la Tokyo de 51,35 de secunde. 

În palmares atletă legitimată și la CSS Viitorul și CSM Cluj, Andrea are titlu câștigat la Campionatele Europene de juniori II de la Tbilisi, in proba de 400 metri.

În 2016, la Campionatele Mondiale în sală, de la Portland (SUA), Andrea a alergat împreună cu Adelina Pastor, Mirela Lavric și Bianca Razor. A fost bronz pentru ștafeta României la 4×400 metri.

Inainte de Jocurile Olimpice de la Rio 2016 Adrea a ajuns la 52.70, în aer liber.

Andrea este campioană la Festivalul Olimpic al Tineretului European Tbilisi 2015 în proba de 400 metri.

Pe AIMX citiți aici și despre finishul neprevăzut în cursa Vendee Globe.