Rezultate de top la 400 metri pentru români în străinătate

104
Rezultate de top la 400 metri pentru români în străinătate

Rezultate de top obținute de reprezentanții României la întrecerile atletice din Franța și Austria. Robert Parge a câştigat proba de 400 metri în concursul din localitatea franceză Mondeville, în apropiere de oraşul Caen. Andrea Mikloș continuă seria întrecerilor la Viena! Anul trecut a alergat la 400 metri în 52,45 secunde! A câștigat concursul austriac. Anul acesta a fost pe 3 cu 52,63 secunde. Andrea a fost întrecută la Viena de două sportive din Netherlands: Femke Bol (50,96 secunde) și Lieke Klaver (51,48 secunde).

Rezultate de top pentru Robert Parge și Andrea Mikloș la concursurile de la Mondeville și Viena!

Robert Parge a fost cronometrat 47 secunde 87/100, la prima sa întrecere din 2021. Pe locul secund s-a clasat congolezul Gilles Anthony Afoumba, în 48 secunde 54/100. Top 3 a fost completat de irlandezul Luke Lennon-Ford, cronometrat în 49 secunde 70/100.

Rezultate de top la 400 metri pentru români în străinătate

„Acest prim succes îmi dă încredere pentru competiţiile ce vor urma. A fost o atmosferă nemaipomenită, un concurs organizat ca la carte şi asta a contribuit la victoria mea. Am avut adversari mai puternici ca mine, însă a fost ziua mea. Ca obiective pentru următoarele competiţii mi-am propus realizare baremului pentru Europenele de la Torun şi, cu siguranţă, un Personal Best. Am foarte mare încredere în doamna profesoară Kanizsay Magdolna şi suntem siguri că vom ajunge departe!”, a declarat Parge pentru FRA.

Următorul concurs pentru Robert Parge va fi Campionatul Naţional de sală de la Bucureşti, din perioada 5-6 februarie 2021.

Despre startul în atletism Robert își amintește de timpul scos.

„Era in toamna anului 2015. Am alergat in primul meu concurs 48.73 la 400 metri. Adevarata performanta am inceput-o in 2016. Am intrat la facultate in Cluj. Am fost elev la un profil cu mate info intensiv.”

Robert Parge visa sa alerge si sa castige la nivel profesionist.

„Am fost in semifinalele Europenelor de tineret. Semifinala la individual si finala la stafeta. Cu stafeta de 4×400 am fost in finala, locul 8, iar la individual am fost pe 14 la Bydgoszcz in Polonia.”

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Autor Ovidiu Pețenghea