Andreea Dragoman transforma visul olimpic in realitate! Buenos Aires o asteapta pe medieseanca

777

Andreea Dragoman este cea mai buna sportiva din Sibiu in ultimii patru ani. Progresul sportivei de 17 ani  a dus-o catre Jocurile Olimpice de Tineret.

Andreea Dragoman a evoluat perfect la Hodonin (Cehia).

Andreea a castigat toate cele 5 meciuri din turneul din Cehia.  In primul tur, Andreea s-a impus cu 4 la 1 contra singaporezei Rui Xuan Goi. A urmat nordica Annika Lundstrom sa fie invinsa de Andreea cu  4 la 0. In sferturi, medieseanca s-a impus in fata turcoaicei Ozge Yilmaz, scor 4-3.

Andreea Dragoman a avut victorii in serie la Hodonin!

In semifinale, Ka Yee Lee din Hong Kong a fost eliminata de Dragoman dupa 3 la 4. In finala Andreea a trecut cu 4 la 2 de croata Andreea Pavlovic.

„Secretele performantei sunt sacrificIile, ambitia si efortul. Un sportiv trebuie sa munceasca mult pentru a ajunge la o inalta performanta si sa faca totul cu pasiune.”

Andreea Dragoman  a vorbit pentru AIMX dupa turneul castigat in Cehia care i-a asigurat prezenta la Jocurile Olimpice pentru tineret din toamna in Argentina.

„Sportivii de tenis de masa si in general toti sportivii fac sacrificii zilnice. Incepand cu familia, copilaria, prietenii si timpul lor liber. Sunt multe sacrificii, dar la final merita pentru ca nimic nu se compara cu sentimentul pe care il simtim cand suntem pe podium.”

Andreea Dragoman e setata pe succes! Noua generatie in tenis de masa colectioneaza medalii.

„Incerc tot timpul sa ma concentrez pentru fiecare meci. Am multe partide intr-o zi si nu imi este foarte usor. Mereu intre meciuri imi iau telefonul si ascult muzica in casti pentru a ma putea deconecta.”

Tenisul de masa este primul sport pe care Andreea a inceput sa il practice la varsta de 6 ani( aproape 7).

„Eram la gradinita si antrenorul a venit sa faca o selectie de fete. Am mers cu el si de atunci joc încontinuu”.

Actualul antrenor de la club, Dan Daniel a comentat pentru AIMX progresul Andreei.

„Am inceput pregatirea cu Andreea anul trecut in martie. Inainte sa colaboram a reusit sa castige Campionatul Mondial de dublu impreuna cu Adina Diaconu de la Slatina! Andreea a devenit campioana mondiala inca de la varsta de 16 ani, o performanta istorica pentru ea si pentru Romania. Andreea a ajuns la un nivel foarte ridicat , din punctul meu de vedere este si ea printre cele mai talentate jucatoare din tara.” -Dan Daniel

Efortul fizic depus de Andreea este unul foarte ridicat. Se antreneaza la Medias. Are apoi cantonamente in diferite localitati, unde participa la competitii. Efortul fizic ce precede turneele este uneori  mai intens decat la un meci.

„Trebuie sa isi pastreze mereu concentrarea.  Sa se gandeasca la ceea ce are de facut si la ceea ce va urma. Impreuna cu Andreea ne pregatim atat tactic cat si fizic. Un jucator de performanta are mare nevoie si de pregatire fizica si atunci va duce la capat fiecare competitie fara accidentari . Speram ca evolutia Andreei sa ramana la fel de buna , iar la Jocurile  Olimpice sa obtina un rezultat cat mai bun.”

Autor: Ovidiu Pețenghea