Andreea Grecu este în topul mondial la bob! Sezon încheiat în Cupa Mondială!

40
Andreea Grecu este în topul mondial la bob! Sezon încheiat în Cupa Mondială!
sursa IBSF - International Bobsleigh & Skeleton Federation

Andreea Grecu este în topul mondial la bob! Ca pilot a terminat sezonul Cupei Mondiale pe locul 2 la general, în proba olimpică, monobob. Andreea este sportiva cu cele mai multe coborâri în sezon: 5 curse, dintre care 3 le-a terminat în top 10.

Andreea Grecu este în topul mondial la bob! Speranțele cresc pentru Jocurile Olimpice de la Beijing în 2022!

Cu un an înaintea competiției olimpice, Andreea Grecu a terminat sezonul Cupei Mondiale pe locul 2 la general, în proba olimpică, monobob. Andreea concurează și în echipajul de dublu feminin al României. A ajuns pe locul 4 la general în Cupa Mondială. În cele 8 curse ale sezonului, Andreea le-a avut în bob pe Katharina Wick sau pe Teodora Vlad. În 6 dintre curse, echipajul tricolor a terminat în top 10. În plus, la Campionatele Europene, echipajul de dublu al României, cu Andreea Grecu și Katharina Wick, a terminat pe locul 5.

În decembrie, Andreea Grecu a urcat pe podium. Sportiva care a implinit in ianuarie 27 de ani a concurat la Winterberg. Mai intai a fost pe 4 la monobob, dupa care a fost pe 3  alaturi de Katharina Wick in proba de bob-2!

La monobob, Andreea a fost cronometrata in 2 minute 00 secunde 93/100. A fost devansata de rusoaica Nadejda Sergheeva, 2 minute 00 secunde 27/100, de elvetianca Martina Fontanive, 2 minute 00 secunde 35/100 si de Katrin Beierl. Austriaca a terminat in 2 minute 00 secunde 80/100.

In aceeasi zi la bob-2 masculin, Mihai Cristian Tentea si Raul Constantin Dobre au ocupat locul 15 (1:52.98) in Cupa Europei, la Winterberg. Victoria a revenit germanilor Hans Peter Hannighofer si Christian Roeder (1:52.33).

Andreea Grecu este în topul mondial la bob! Sezon încheiat în Cupa Mondială!

Andreea Grecu si Katharina Wick au ocupat locul al treilea in proba de bob-2 feminin, o zi mai tarziu in Cupa Europei, la Winterberg.

Andreea si Katharina au fost cronometrate in 1 minut 55 secunde 58/100.

Germania a castigat multumita evolutiei tandemului Stephanie Schneider/Tamara Seer. Timpul invingatoarelor a fost 1 minut 54 secunde 82/100. Austria a terminat pe doi multumita echipajului format din Katrin Beierl si Jennifer Jantina Oluumi Desire Onasanya. Austriecele au terminat dupa 1 minut 55 secunde 44/100.

La bob-2 masculin, Mihai Cristian Tentea şi Ciprian Nicolae Daroczi au luat startul doar in prima mansa.

În competiția masculină, Mihai Tentea figurează pe locul 14 în clasamentul general al Cupei Mondiale la dublu, iar cu bobul de 4, pe locul 18. Pentru loturile olimpice ale României urmează Campionatul Mondial de la Altenberg, 5-14 februarie 2021.

Sursa Federația Română de Bob și Sanie!

Pe AIMX aflați aici mai multe vești din sporturile de iarnă!

Autor Ovidiu Pețenghea