Piteșteanca Georgiana Ciurea :o dorință, un vis, o chemare!

156
Piteșteanca Georgiana Ciurea :o dorință, un vis, o chemare!

Piteșteanca Georgiana Ciurea s-a impus în prima etapă a Campionatului Naţional de probe combinate pentru seniori. Atleta de la CSU Pitești a fost înregistrată în 9 sec 53/100 la 60 metri garduri. A avut 1,54 metri la săritura în înălţime. A reușit 11,15 metri la aruncarea greutăţii. Georgiana Lavinia Ciurea a avut 5,44 metri la săritura în lungime. A încheiat în 2 minute, 44 secunde, 76 sutimi la 800 metri.

Piteșteanca Georgiana Ciurea s-a impus la pentatlon  în Sala ”Ioan Soter” din Complexul Sportiv Naţional ”Lia Manoliu”.

”Încă din copilărie, de la o vârstă fragedă, am avut o mare ambiție și pasiune pentru sport. Norocul meu a fost să fiu selecționată de către doamna profesor-antrenor Daniela Leocă, căreia îi sunt foarte recunoscătoare. De când am susținut probele sportive inițiale în vederea selecției, am simțit că acel pas este unul reușit care îmi va aduce satisfacție, atât mie cât și doamnei antrenor. ”

După absolvirea Liceului cu Program Sportiv din Câmpulung, Georgiana a ales Facultatea de Educație Fizică și Sport de la Universitatea din Pitești. Câștigătoare la pentatlon, în prezent, este studentă în anul 2,. Este antrenată de Liviu Mihăilescu.

Piteșteanca Georgiana Ciurea :o dorință, un vis, o chemare!

”În prezent concurez cu dublă legitimare pentru L.P.S Câmpulung Mușcel+C.S.U Pitești. La adresa antrenorilor mei excepționali am numai cuvinte de laudă. Mă ajută în pregătirea mea pentru obținerea unor rezultate foarte bune. Încă din clasa a șaptea, am concurat în probele combinate( Heptatlon/Pentatlon), fiind definiția idealului meu. Printre favoritele mele se află proba de 200 metri plat, cel mai bun rezultat fiind 25:11 secunde, unde am obținut locul 3 și medalia de bronz. Din nefericire, cel mai greu moment a avut loc anul trecut înainte de Campionatul Național de Sală. După antrenamente foarte intense, schimbarea pistei, etc…, m-am accidentat. Nu a fost un obstacol chiar atât de mare. Cu ambiție și determinare, am reusit să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului obținând medalia de aur.”

Anul trecut Georgiana a avut cele mai bune rezultate: Loc I-Heptatlon Tineret, dar nu în ultimul rând, o medalie valoroasă! Loc II Heptatlon Seniori.

”Obiectivul meu în 2021, este de a participa la Campionatele Balcanice de Seniori. Pot spune ca pandemia nu a reușit să îmi doboare dorința și că indiferent unde m-am antrenat, in funcție de posibilități am obținut rezultate foarte bune. Trebuia să depun acest efort, pentru a fi răsplătită cu ceea ce se numește medalie și fericire! Motto: „Descrierea campionului: o dorință, un vis, o chemare!”

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Autor Ovidiu Pețenghea