Andreea Panturoiu pregateste proba de triplu salt pentru weekendul de „Nationale”

0
1425

Andreea Panturoiu incepe seria de concursuri la triplu salt in acest an. E primul sezon ca senioara pentru Andreea. Emotiile sunt mari, dar Andreea vrea sa urmeze calea spre succes a Gabrielei Szabo. Chiar daca Panturoiu si Szabo au probe de referinta distincte, Andreea a fost inspirata de campioana olimpica de la Sydney.

„Gabriela Szabo a fost întotdeauna un model. Eram mica si o admiram. Mi-am dorit si eu atunci sa fiu o mare campioana la atletism. Acum, in primul an de seniorat imi doresc sa incep anul cu un  record personal.”

Andreea Panturoiu vrea sa castige un titlu National. In target este 14.30 m. la triplu salt.

Dupa Campionatele Nationale,  Andreea are in program  o intrecere la Madrid. Dupa intrecerea din Spania, Panturoiu merge la Balcaniada pentru un nou titlu cucerit pentru Romania dupa reusitele de la tineret. La Mondiale va avea sansa sa se apropie de podium dupa ce la precedentul concurs, la Mondiale a terminat pe 5.

Ma pregatesc si fizic si psihic pentru marile competitii. Vreau sa castig o medalie la o intrecere de top in acest an!”

Andreea Panturoiu are 22 de ani.  S-a nascut la Campulung Muscel. A fost vicecampioana europeana de tineret la triplusalt in 2015. In 2016  s-a clasat pe locul cinci la Campionatele Mondiale de Atletism in sala. Andreea a participat la Jocurile Olimpice de la Rio.

Panturoiu a castigat in 2017  medalia de aur la triplusalt, la Campionatele Europene de tineret de la Bydgoszcz, in Polonia. Andreea a sarit atunci 14,27.

 Andreea Panturoiu (CSM Onesti), antrenata de Mihaela Nicoara  a fost in top in ancheta Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Bacau.

Andreea a incheiat anul in fata  halterofilului Ionut Ilie (CSM Bacau) si in fata atletului Alexandru Soare (CS Stiinta Bacau).

Prima etapa a Nationalelor  in sala la proba de  triplu salt feminin a fost castigata de Cristina Bujin.

Atleta din Constanta, cu dubla legitimare la Farul si CSA Steaua Bucuresti a incheiat cu 13.53 metri.