Andreea si Beatrice traiesc un vis de iarna in…bob

1124

  Sezonul de bob de toamna a adus  surprize placute. Andreea Grecu a reusit sa isi doboare recordurile personale la viteza si la impingerea bobului.  La Campionatele Nationale de impingerea bobului pe rotile din Campulung-Muscel  Andreea a obtinut locul 1 la seniori si tineret, cu impingatoarea Florentina Marincu Iusco. Totusi pentru Andreea au fost si probleme

„Inceputul de iarna nu a fost unul usor pentru mine. Din dorinta de a decurge totul perfect, am intrat intr-o epuizare psihica si mentala. Am inceput usor ,usor sa imi revin. Din acest episod am invatat insa cat de important este ca sportiv si nu numai , sa avem rabdare si intelegere in tot ceea ce facem zi de zi si minut de minut si in momentul in care simtim ca am pierdut sau am castigat, sa reusim sa acceptam acest lucru.”

   Andreea si-a revenit si impreuna cu Beatrice Puiu. Reprezentantele Romaniei  s-au lansat cu incredere in bob. Au bifat in acest weekend etapa de Cupa Mondiala din Utah, SUA si au nevoie de clasari cat mai bune in saptamana care vine, la Whistler, in Canada.

„Etapa din Park City a decurs nesperat de bine avand in vedere faptul ca a fost o partie noua pt mine. Beatrice Puiu a fost impingatoarea mea la acesta etapa si a avut o evolutie extraordinara. Pentru ea a fost doar al doilea concurs de nivel mondial in acest sport.”

Obiectivul meu principal este bineinteles calificarea la Jocurile Olimpice din Coreea DE SUD si clasarea ACOLO in primele 10 -Andreea GrecU

Atleta de performanta, Beatrice Puiu traieste acum emotiile intrecerilor din bob.

„Am fost curtata ani de zile sa fac bob, dar am refuzat mereu, mereu. Avand pareri preconcepute negative, care s-au spulberat in momentul cand am „intalnit ” gheata. M-am indragostit de bob la prima vedere spre surpinderea mea .” 

Beatrice nu uita prima iubire, atletismul, dar adrenalina oferita de concursurile de bob a cucerit-o.

„Mereu compar heptathlonul cu bobul si realizez ca heptathlonul este mult mai greu ca si bobul. Consider ca bobul este potrivit pentru mine avand calitatile necesare: viteza-forta. Uneori stau si ma gandesc ca heptathlonul a fost ca o pregatire pentru perioada prin care trec acum. Ma refer la orele multe petrecute la antrenament, asteptatul intre manse,a limentatia si incalzirea dintre manse, haine multe de schimb…etc .Toate astea ma fac sa ma simt foarte confortabil in noua mea aventura pe care o ador!”

Beatrice Puiu a intrat in spiritul echipei. Principalul motiv pentru care a acceptat sa fac parte din echipa de bob este calificarea la Jocurile Olimpice.

Beatrice si-a stabilit obiectivul: a hotarat impreuna cu familia ca urmatoarele 6 luni sa le petreaca alaturi de echipa feminina de bob.„Nu e usor,dar nici nu ma plang. Copiii se mandresc cu mami si chiar isi doresc sa „ajunga ca mami „!

Desi sunt la inceput, Andreea si Beatrice se inteleg, se coordoneaza, se ghideaza ca sa ajunga la Jocurile Olimpice.

„Sunt o norocoasa ca o am pilot pe Andree de la care am ce invata si ma respecta. Ma simt bine in echipaj cu ea atat pe gheata cat si dupa antrenament. Legat de concursuri, stiu ca sunt incepatoare, dar nu ma simt asa. Am impresia, senzatia ca am mai facut asta!”

Autor :Ovidiu Petenghea