Romania ar putea fi reprezentata in premiera la Fjällräven Polar 2018: un concurs de sanii trase de caini

0
2116

   Fjällräven Polar 2018 este o competitie care se desfasoara din anul 1997. Are loc in luna aprilie in zonele izolate si salbatice din nordul Scandinaviei. Traseul de 300 de kilometri porneste din Norvegia si traverseaza in Suedia. Laurentiu Pop ar fi primul roman care ar lua startul in acest concurs.

Cine este Laurentiu Petre Pop? 

Ziggy Frumosul Laurentiu Pop„Un tanar de 35 de ani din Reghin. Lucrez in I.T. si imi place sa particip la concursurile de alergare montana. Imi place foarte mult sa alerg. Pana la 25 de ani nu aveam nicio legatura cu miscarea. Ajunsesem la 115 kilograme si nu voiam sa fac nimic. Imi placea sa fumez si sa beau bere. Pana intr-o zi cand a trebuit sa ma opresc de vreo 3 ori ca sa ajung la etajul 2. Mi-am zis ca nu mai merge asa. In primul an am slabit 40 de kilograme. In 2012 am participat prima data la un concurs: EcoMarathon. Ma uit cu admiratie la atlteti ca Viorel Palici sau Robert Hajnal. Nu stiu cum reusesc sa faca lucrurile pe care le fac. Nu vreau sa concurez cu ei, dar imi place sa fac parte din cercul acesta de oameni faini.”

De ce Fjällräven Polar 2018?

” Postasem pe facebook o imagine de la un concurs pe care il incheiasem. Printre mesaje de felicitare cineva mi-a spus ca tocmai citea despre aceasta cursa si mi-a trimis link-ul. M-am documentat si pe 16 noiembrie la ora 12 m-am inscris. Mi-a placut ca organizatorii spun ca se adreseaza oamenilor”average” care nu au neaparat o pregatire specifica. Vreau sa-mi demonstrez ca pot sa duc la capat o astfel de cursa atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Nu stiu sa mai fi participat pana acum vreun roman la aceasta cursa.”

La ce se asteapta si ce temeri are?

Fjallraven 2018„Nu pot sa spun ca mi-e frica. Am citit si am urmarit documentare despre cursele cu sanii trase de caini. Stiu ca trebuie sa ai mai intai grija de caini si de-abia apoi de tine. Temperaturile ajung pana la -30 de grade, dar vantul te face sa le resimti mult mai mult. Vor fi 300 de kilometri , iar organizatorii iti pun tot la dispozitie: de la haine, corturi, sanie,pana la caini. Au fost editii la care concurenti s-au ratacit, cand ceata si ninsoarea nu iti permitea sa vezi absolut nimic.”

Cum poate ajunge la Fjällräven Polar 2018?

„In urma votului. Lumea este impartita in 10 regiuni. Romania a fost pusa in Europa Centrala. Primul loc din fiecare regiune merge automat. In momentul asta eu ma lupt cu o fata din Ungaria care este foarte aproape de mine. Puteti sa ma votati la acest link: . M-am inscris sub denumirea Ziggy Frumosul. In data de 14 decembrie se incheie procesul de votare, iar cu o zi inainte eu implinesc 35 de ani. Ar fi cel mai frumos cadou.

De ce „Ziggy Frumosul”:)?

„Ziggy este porecla mea de cand aveam 13 ani. Cand mi-am facut contul de facebook nu am putut trece doar Ziggy. Un prieten avea i.d. la vechiul mess „frumos si destept”. Asa mi-a venit ideea sa adaug „frumosul”, desi nu eram prea frumos ca eram si gras.:)”