Andreea Uritescu este multipla campioana nationala la tir cu arcul

376
Andreea Uritescu este multipla campioana nationala la tir cu arcul
foto Lorand Bogdanffy

Andreea Uritescu este multipla campioana nationala la toate categoriile: copii, cadeti, juniori, seniori. Pe plan international a castigat o Cupa in Ungaria. Are un loc 3 in Cipru si un loc 5 la Europene cu echipa Romaniei. Andreea a obtinut un loc 9 la Europene la individual. Concureaza pentru SCM Deva si are un record national la junioare. In 2005 a fost foarte aproape de cea mai pretioasa medalie, dar a terminat pe locul 5 la Europene. Viorel Habian a fost mereu antrenorul ei, al clubului si al loturilor nationale pentru care Andreea a concurat.

Andreea Uritescu a continuat traditia familiei in tir cu arcul. Toti sunt campioni!

Andreea Uritescu este multipla campioana nationala la tir cu arcul
Parintii Andreei Uritescu si ei campioni la tir cu arcul

”Vasile Tamas care a decedat recent, era mare iubitor de sporturi si prin 1959 a castigat niste bani la loto. Cu ei a cumparat echipamente si a fost sustinut de administratia locala si a infiintat Clubul de tir cu arcul de la Aninoasa. Parintii mei au fost si ei campioni si sora mea la fel. E un fel de talent in familie. Eu insa sunt cea mai longeviva (din familie) in acest sport pe care il practic de 24 de ani.”-Andreea Uritescu

Maestru al Sportului din 1973, Vasile Tamas ramane un reper al performantei pentru Romania la tir cu arcul. Sportivul cu sute de titluri si medalii in tirul cu arcul, Vasile Tamas a pus bazele acestui sport in Romania. Traditia este continuata si de Andreea Uritescu, performera in prezent la SCM Deva.

Ultimul concurs din 2020 al Andreei s-a incheiat cu o noua medalie.

”Am fost in lotul national si olimpic si la competitii internationale insa in ultimii ani (cum nu prea poti sa traiesti din sport) am mers doar la competitii nationale. Cel mai recent rezultat e la Campionatul National unde am fost pe locul 2 la individual si am castigat la echipe”

Pe AIMX  aflati aici si despre cel mai bun luptator al Romaniei in 2020

Credit foto Lorand Bogdanffy

Autor: Ovidiu Pețenghea