Cel mai bun luptător român al anului 2020 este Alin Alexuc-Ciurariu

122
Cel mai bun luptător român al anului 2020 este Alin Alexuc-Ciurariu
sursa Cemil Komurcu Photography

Cel mai bun luptător este din Botoșani! Alin Alexuc-Ciurariu l-a întrecut pe Albert Saritov, medaliatul cu bronz de la Jocurile Olimpice din 2016, are argintul la Roma, la categoria 97 kilograme, la lupte libere.

Cel mai bun luptător este campion european la greco-romane. Alin Alexuc-Ciurariu i-a devansat pe Albert Saritov și pe Cătălina Axente.

Alin Alexuc a realizat la Roma cea mai bună performanţă a carierei. Românul a cucerit titlul european, după ce obţinuse bronzul la precedentele Campionate Europene, din 2018 şi 2019. Noul campion continental de la 130 de kilograme a povestit pentru Aimx.ro cum i s-a părut concursul din capitala Italiei.

Alin Alexuc a obținut primul titlu european din carieră

Cel mai bun luptător român al anului 2020 este Alin Alexuc-Ciurariu

„Când am văzut adversarii am zis că am căzut în groapa cu lei. Toți adversarii au fost puternici, începând cu rusul, după care azerul, este medaliat la Jocurile Olimpice, și în semifinale ucraineanul, care a reușit să-l scoată pe turc. Mi-am gândit strategia, n-am avut emoții, am intrat concentrat și am ajuns în finală. Cu georgianul am aplicat aceeași strategie și am reușit să-l înving. Să spunem că de data asta istețimea a bătut forța„-Alin Alexuc.

Alin Alexuc-Ciurariu a fost ales cel mai bun luptător român al anului 2020, în urma votului Biroului Federal al Federaţiei Române de Lupte (FRL). Top 4 a fost completat de Albert Saritov, medaliata cu bronz la Europene la categoria 72 kilograme, Cătălina Axente și de Nikolai Okhlopkov. Sportiv medaliat cu bronz la Campionatele Europene, la categoria 61 kilograme (lupte libere).

Luptătorul de greco-romane visează la o medalie la Tokyo, unde speră să participe la a treia ediţie de Jocuri Olimpice. Alexuc a ratat de puţin podiumul în 2016, la Rio de Janeiro, unde a pierdut meciul pentru medalia de bronz.

Pe AIMX  găsiți aici vești despre luptătorii de sambo.

Autor: Ovidiu Pețenghea