Andrei Dorin Rusu, reactii dupa titlurile nationale! Pregateste Balcaniada

0
1453
Andrei Dorin Rusu, reactii dupa titlurile nationale! Pregateste Balcaniada
Andrei Dorin Rusu  a castigat intrecerile de la Nationalele de atletism, in sala la 1500m si 3000m. In plus spre satisfactia antrenorului sau Cristian Prasneac, Rusu s-a calificat la Campionatul Balcanic de Seniori care are loc pe 17 februarie la Istanbul, in Turcia.

Andrei Dorin Rusu este legitimat la CSM Dorna Vatra-Dornei.

Rusu a reusit in proba de 3000 metri dupa succesul de la 1500 metri sa castige la categoria Tineret si Seniori titlurile nationale. La 3000 de metri a obtinut timpul de 8minute 07de secunde si 96 sutimi.

„Andrei a condus cursa prima mie dupa care a asteptat momentul perfect.  Cand mai avea 500 de metri s-a distantat si a castigat. O cursa cap coada fara emotii! ” -Cristian Prasneac

Andrei Dorin Rusu a controlat cursa de la un capat la celalat si la 1500.

„Sunt un alergator constant. Imi cunosc organismul si stiu ca pot alerga un anumit timp pentru a castiga o cursa. La 1500, am castigat fara probleme, cu toate ca pe ultima parte s-a apropriat de mine Marian Coman. Atuul meu (FINISHUL) a fost valorificat. Am declanșat explozia in ultimi 60 de metri si am multumit publicului pentru sustinere inca din timpul cursei.”

Andrei Dorin Rusu a facut record personal in sala Lia Manoliu.

„E greu sa iti faci record, pentru ca depinde si foarte mult sala. Asa ca eu aveam un 3,49,68 si anul acesta am alergat 3,48,86. Eram increzator ca puteam sa alerg mai bine. Nu am alergat la epuizare si daca ma concentram pe ultima parte puteam un 3,46-3,47.”

In proba de 3000 de metri Rusu a atacat fara o pregatire speciala.

„Mi-am dat seama ca sunt constant si ca pot sa alerg ambele probe. Timpul de 8,07,96 este un progres de 7 secunde fata de anul trecut. Am avut un vechi record personal de 8,14,53. Vreau sa imi implinesc visul de a cobori sub 8!”

Andrei Dorin Rusu are acest obiectiv de la inceputurile alergarilor in proba de 3000m ( in urma cu 4 ani).

„Sunt in cautarea unei curse internationale impreuna cu domnul profesor Prasneac si Federatia romana de atletism pentru a avea parte de o cursa intinsa in proba de 3000 de metri! Il felicit pe colegul meu Adrian Garcea care a realizat recordul national in proba de 3000 juniori, sper ca ne am ajutat reciproc si pe viitor sa fie mult mai bine!”

Dupa o cursa castigata la 1500m. a urmat intrecerea de la 3000 a doua zi. A fost epuizant pentru Rusu dar are in continuare pofta de performanta. Urmatorul obiectiv e Balcaniada!

Bilantul la Nationale:  doua Titluri de Campion National la Seniori si Tineret! Rusu si Prasneac sunt sustinuti de AquaCarpatica.West Oximoron Vatra-Dornei. Coloana Center Vatra-Dornei. Vila Iulia Vatra-Dornei. Casa Bucovineana Vatra Dornei.