Andrei Gligor „a tras cortina” dupa cele 7 ulramaratoane alergate pe 7 continente

473

Ultramaratonistul Andrei Gligor a spus povestea proiectului sau de suflet: 7 ultramaratoane alergate pe 7 continente. Totul s-a intamplat in decurs de doi ani. Au fost 2045 de kilometri alergati in deserturile lumii. Alti 8000 i-au pregatit pe cei 2045. „Dupa ultramaratonul din Australia am simtit o descatusare, o bucurie imensa ca se termina doi ani intensi” a spus Andrei. De atunci nu a mai bifat niciun kilometru in alergare. Si a trecut o luna. 

Andrei Gligor „a tras cortina” peste cel mai important proiect din cariera de alergator :”Nu am mai alergat un metru”

Andrei Gligor 7 ultramaratoaneAndrei Gligor a vorbit miercuri seara prietenilor si celor interesati de activitatea sa. A ales ca locatie un PUB din apropiere de Piata Romana din Bucuresti. Andrei a dezvaluit ca nu a mai alergat un metru dupa ce a trecut finishul concursului de 520 de kilometri din Australia: „Am simtit nevoia de o pauza. Nici in concediu nu mi-am luat adidasii. Ma gandeam ca nu voi rezista si „voi sari in ei”. Probabil voi reincepe totusi alergarile curand”, a mai spus alergatorul care lucreaza in IT.

Nu a scapat de povara miilor de kilometri nici in PUB. O busola uriasa era pictata pe tavanul barului. Iar in jurul ei erau trecute distantele catre orase importante ale lumii. Andrei a povestit ca cel mai mult a slabit in Australia: 7 kilograme. Iar greutatea rucsacului cu care alerga a fost in medie de 8-9 kilograme, la care se adaugau bidoanele cu apa. „Am simtit o bucurie imensa ca se termina doi ani intensi, dar cu un ochi plangeam ca se incheie un proiect de suflet care mi-a purtat pasii pe toate cele 7 continente in niste peisaje extraordinare”.

Andrei Gligor: „Alergam in IOR cu ganterele invelite in prosoape”

Andrei Gligor 7 ultramaratoaneAlergatorul a dezvaluit si cum a simulat conditiile de concurs la inceputul pregatirii. „Imi puneam cateva gantere invelite in prospos in rucsac si alergam cu e in spate.”

CaliVita 7 Deserts este un circuit de curse desfasurat in etape, cu distante cuprinse intre 250km si 520km, in regim de autosuficienta, in unele dintre cele mai ostile regiuni ale globului din punct de vedere climatic.

Sahara Race (Namibia) 250km  – locul 11

Gobi March (China) 250km – locul 11

Grand2Grand Ultra (USA) 273km – locul 7

Fire&Ice Ultra (Islanda) 250km – locul 9

Atacama Crossing (Chile) 250 km – locul 9

The Last Desert (Antarctica) 250m – locul 6

The Track (Australia) 522km – locul 2

Tot pe aimx.ro puteti afla rezultatele lotului Romaniei la Campionatul European Multisport Transilvania 2019, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: CanalAventure©G.Pielke&D.Lemanski